Bedankt! Merci! Thank you! Danke! Gracias! Grazie!

Dankbaarheid… Eén van de belangrijkste waarden die je in je leven kan hebben volgens mij. Dus ook eentje die ik persoonlijk hoog in het vaandel draag.

We ronden binnenkort weer een jaar af en daarom wil ik efkes stilstaan bij hetgeen waarvoor ik dankbaar ben. Kwestie van meer aan te trekken van hetgeen waarvoor je dankbaar bent (Law of Attraction, you know ????)

Jullie… Mijn lieve klanten

Uiteraard ben ik dankbaar voor jullie, mijn lieve klanten. Zonder jullie was dit allemaal niet mogelijk geweest. Zonder jullie kon ik van één van mijn passies niet mijn beroep maken.

Ik heb veel nieuwe mensen leren kennen, en stuk voor stuk waren dit mensen die perfect bij mij aansloten qua persoonlijkheid, mensen waarmee ik dezelfde waarden deel, en dat is zo aangenaam en fijn werken. De waardering die ik van jullie krijg voor mijn werk, dat doet énorm deugd. Dikke merci!

De nieuwe dingen die op mijn pad gekomen zijn

Ik heb dit jaar énorm veel wijsheid opgedaan en nieuwe vaardigheden geleerd. Vaardigheden en kennis die me van pas komen in mijn beroep als fotografe, maar die me persoonlijk ook rijker hebben gemaakt.

Ik volgde verschillende coachings, bij stuk voor stuk topcoaches, en één ervan zei: “Werken aan je bedrijf is alsof je constant in therapie bent”. En da’s just. Door écht te werken aan mijn fotografiebedrijf moest ik stilstaan bij vragen zoals: “wat wil ik?”, “wat doe ik graag?”, “wat is het dat ik doe, dat mij onderscheidt van anderen?”, “wat maakt mijn werk ook écht MIJN werk?”, “met wie wil ik samenwerken?”, “welke waarden vind ik belangrijk?”… En dat heeft me heel veel geleerd over wat ik zelf belangrijk vind in het leven en wat ik anderen wil kunnen geven. Ik sta meer dan ooit voor emoties, verbinding en puurheid.

Jullie weten het nog niet, maar in 2022 lanceer ik een uniek aanbod, een mooie aanvulling op mijn fotografiewerk. Ook daarvoor ging ik op cursus. Deze stap voelde héél natuurlijk aan voor mezelf. Ik had aan den lijve mogen ondervinden hoe waardevol het is om écht iets tastbaars te hebben van een overleden dierbare, dat ik besloot dat ik dit ook aan andere mensen wou kunnen geven. Wat dat precies is, dat vertel ik later 😉

De kleine dingen in het leven

Corona heeft mij in ieder geval trager leren leven, meer in het NU. Vroeger holde ik mezelf voorbij en ik had voor alles nog genoeg tijd, LATER. Maar neen, zo werkt dat niet. Léven doe je NU.

Tijd doorbrengen in je eigen bubbel, deed me beseffen dat je eigenlijk tevreden kan zijn met heel weinig, als je maar de mensen om je heen hebt die je dierbaar zijn en dat je allemaal gezond mag blijven.

En als er dan al weer eens iets extra mocht door de versoepelingen, ja dan geniet je des te meer van je vrienden opnieuw te zien, van gewoon samen iets te drinken of te eten, of te gaan wandelen samen met je honden. ’t Hoeft allemaal niet zo fancy te zijn om ne mens gelukkig te kunnen maken.

De liefde

En uiteraard ben ik dankbaar voor de liefde in mijn leven, in alle vormen! De liefde van mijn man, de liefde van mijn ouders, van mijn honden, van mijn vrienden, en van mijn allerliefste klanten!

Iets waar we veel te vaak niet bij stilstaan en dat we veel te vaak als vanzelfsprekend nemen. Neen, ’t is niet vanzelfsprekend. ’t Is iets waar je dankbaar voor mag zijn. En ik hoop dat ik mijn klanten van het voorbije jaar daar een tikkeltje bewuster van gemaakt hebt, wanneer ze hun foto’s te zien kregen, hoe schoon hun liefde wel niet is. En ik hoop volgend jaar hetzelfde te kunnen en mogen doen bij al wie in 2022 voor mijn lens komt te staan.

Ben je ook gaan beseffen waarvoor je allemaal dankbaar bent in je leven en wil je jullie liefde laten vastleggen in 2022?