MENS & HONDENFOTOGRAAF​

Wie is annelies?

Hi! Ik ben Annelies

Ik ben een naturelle mens- en hondenfotograaf in Aalst, België, maar ik reis de hele wereld af om naturelle, authentieke foto’s te maken van honden en hun dogmom (& dad) die crazy-in-love zijn met hun hondenkind!

Ik woon in Nieuwerkerken, een deelgemeente van Aalst, in het huis van mijn grootouders dat ik volledig gerenoveerd heb met mijn vorige partner. Jep, ik ben één van die koppels uit de statistieken waarvan de relatie de verbouwing niet overleefd heeft… 

Ik woon daar nu met mijn man, die ik leren kennen heb via Tinder. Onze eerste date was er eentje om nooit te vergeten: Skydiven in Cerfontaine! Al gauw besloten we dat ons leven niet compleet was zonder een hond en we sloten Venna, een spring-in-’t-veld Weimaraner in ons hart. 

Een paar jaar later kwam daar nog mijn persoonlijke bodyguard met een peperkoeken hartje bij, Bito, die ik van de straat heb geplukt tijdens mijn vakantie in Macedonië. Een ervaring die ik nooit meer zal vergeten en die ervoor gezorgd heeft dat ik niet meer op vakantie durf te gaan naar landen waar er straathonden zijn. Wie weet met hoeveel kom ik er deze keer naar huis?!

I look normal but believe me, I talk to dogs

De dogmoms en dogdads die ik fotografeer zien hun hond als “part of the family”, hun hondenkind. Ze hebben een bloedhekel aan mensen die zeggen dat hun hond “maar een hond” is en het laatste dat ze willen is een hondenfotograaf die statische, geforceerde en oppervlakkige portretten maakt van hen en hun hond zonder al te veel emotionele diepgang. 

De dogmoms en dogdads die bij mij aankloppen willen foto’s met hun hondenkind waarop ze de liefde gewoon voélen, die een lach op hun gezicht toveren en hun hartje warm maken. En een mijlpaal in hun leven zou niet compleet zijn zonder hun hond, dus die mag voor hen absoluut niet ontbreken op hun verlovingsfoto’s, trouwfoto’s, bij de zwangerschapsshoot en newbornshoot!

Daarom heb ik me gespecialiseerd om de authentieke band tussen mens en hond heel naturel en compleet ongeforceerd op beeld te leggen zonder kitscherige toestanden.

I just want to win the lottery so I can save all the shelter animals. Is that too much to ask?

Wist je dat

  • één van mijn honden, Bito, een straathond was in Macedonië en dat ik die op mijn vakantie daar zélf van de straat heb gered? Ik kan er u-ren over vertellen!
  •  ik nog vrijwilligerswerk gedaan heb om een nieuw gouden mandje te zoeken voor honden die afgestaan werden ter adoptie?
  • ik een haat-liefdeverhouding heb met sporten? Ik wil altijd beginnen sporten, maar na amper één week geef ik het alweer op
  •  ik een hekel heb aan liegen en dat ik leef volgens het motto “behandel anderen zoals je zelf behandeld zou willen worden”.

mijn missie

Het is mijn missie om het onmogelijke mogelijk voor jou te  maken, namelijk dat je je hondenkind je hele leven lang heel tastbaar een stukje bij jou kan houden. Dat doe ik door jou foto’s te geven waarop je jullie liefde iedere keer opnieuw weer voelt, telkens wanneer je naar die prachtige prints kijkt in jouw huis.

wat kan ik jou bieden?

Mensen & Hond

Jullie band is uniek, en jij verdient het om daarvan foto’s te hebben die je heel je leven kan koesteren. Ongeforceerd, ongeposeerd, gewoon spontaan. Het beste van al? Je hoeft hier geen fotomodel-allures voor te hebben en je hond hoeft geen gehoorzaamheidskampioen te zijn! 

Wil je een trouwfotograaf die onopvallend aanwezig is om alle emoties vast te leggen van jullie en je gasten – van een bulderende schaterlach tot een krop in je keel tijdens je geloften? Een huwelijksfotograaf die begrijpt dat jouw trouwdag voor jou niet compleet is zonder je hond?

Die ienieminitijd van je pasgeboren baby gaat zo snel voorbij en daar wil jij graag foto’s van. Je hebt geen zin om je te verplaatsen naar een fotostudio, maar zoekt een babyfotograaf die bij je thuis komt om van iedereen samen met de baby foto’s te nemen, ook samen met jullie hondenkind.