Foto’s downloaden uit fotogalerij Pic-Time

fotograaf Aalst

Je deed een fotoshoot bij Stories from the Heart by Annelies Huylebroeck Photography uit Aalst en omgeving en je foto’s zijn eindelijk klaar. Je kreeg daarvoor een mailtje, maar je weet helemaal niet hoe je je foto’s kan downloaden uit die fotogalerij in Pic-Time. Eens je het weet is het helemaal niet zo moeilijk. In deze blogpost vertel ik je stap voor stap hoe je je foto’s kan downloaden uit je fotogalerij bij Pic-Time. 

Foto’s downloaden uit fotogalerij Pic-Time: stap 1

Je ontvangt een mailtje van Pic-time om je te verwittigen dat je fotogalerij klaar is. Als het de eerste keer is dat je je fotogalerij bekijkt zal je nog een mailtje krijgen van Pic-time. Daarin staat een uniek wachtwoord, dat je nodig hebt om toegang te krijgen tot je fotogalerij.

Eens je in je fotogalerij in Pic-Time bent, kan je rechts bovenaan op het Pijltje naar beneden klikken om dan je volledige galerij te downloaden. Webversie is voldoende voor posts op social media en voor op je website. Hoge resolutie heb je nodig om je foto’s te laten printen.

Download naar je computer en er wordt een Zip-Bestand aangemaakt onder de map “Downloads”. Pak deze map uit door met je rechtermuisknop op het Zip-Bestand te klikken en klik op “Alles uitpakken”.

Kies nu een locatie waar je je map wil uitpakken (bewaren). Dit kan bijvoorbeeld bij Downloads opnieuw, of meteen op je externe harde schijf, USB-stick, enzovoort.

Je volledige galerij is nu opgeslagen op de plaats die jij hebt gekozen.

Foto’s downloaden uit fotogalerij Pic-Time: stap 2

Stap 1, je volledige galerij downloaden, is de snelste en ook beste manier om je foto’s op te slaan.

Je kan ook echter een paar foto’s opslaan, vanuit de foto zelf. Als je over de foto gaat met de cursor, verschijnt het pijltje naar beneden links onderaan in je foto. Als je daarop klikt, krijg je de keuze om je foto te downloaden in webformaat of hoge resolutie. Eens je daarin je keuze hebt gemaakt wordt je foto gedownload naar de map “Downloads” op je computer. Van daaruit kan je dan je foto verslepen of kopiëren naar de locatie waar je foto wenst op te slaan (usb-stick, externe harde schijf, map Afbeeldingen, Bureaublad, enzovoort).

Favorieten, foto’s verbergen en winkel

In je galerij kan je ook je favorieten aanduiden, door op het hartje te klikken. Aan de hand daarvan kan ik als fotograaf uit Aalst je mini-album of trouwalbum maken.

Je kan ook een aantal foto’s verbergen in je galerij wanneer je je galerij wil delen met vrienden of familie. Dat kan door op het icoontje te klikken van het oog met een streep erdoor. Zij zien dan jouw verborgen foto’s niet.

Helemaal bovenaan, naast het tabblad galerij heb je ook een tabblad Winkel. Daarin kan je van jouw foto’s een aantal fotoproducten bestellen die rechtstreeks bij je thuis worden geleverd.

Heb je nog vragen rond je fotogalerij in Pic-Time, aarzel dan niet om contact met me op te nemen.