Kledijtips voor een fotoshoot

puppy fotopakket

Fotoshoot: Enkele kledijtips

Als er één vraag is die vaak voorbijkomt wanneer iemand een fotoshoot boekt, dan is het wel: “Wat moeten we aantrekken?” Héél begrijpelijk en ik geef ook altijd met veel plezier kledijtips voor een fotoshoot.

Jij kijkt immers anders naar kledij dan ik, als het om een fotoshoot gaat. Niet alle kleuren zijn even geschikt om te dragen tijdens een fotoshoot. Dat heeft dan weer te maken met het licht en het effect van de kleur op je huidtint. Als je bijvoorbeeld een rode top zou dragen en je gaat heel dicht bij je partner staan, dan kan het zijn dat die rode kleur reflecteert op de huid van je partner, waardoor zijn of haar huidtint niet meer natuurlijk is. En dat wil je dus vermijden ????

Wat je dan wél moet dragen? Lees vooral verder, hieronder geef ik je alle do’s and don’ts.

Kledijtips voor een fotoshoot nr. 1: Eenvoud is klasse

Hoe eenvoudiger, hoe mooier eigenlijk. Laat die drukke prints en fluo, schreeuwerige kleuren voor wat ze zijn en kies voor effen kledij. Wil je toch bijvoorbeeld een bloemetjesjurk aantrekken? Dat kan, maar neem dan ook bijvoorbeeld een losse trui mee die effen is, in een lichte neutrale kleur (hieronder meer daarover). Dan breek je het patroon aan je gezicht en dat brengt dan weer veel meer rust in de foto.

Laat ook kledij links liggen waarop het merklogo overduidelijk zichtbaar is. Dat leidt de aandacht alleen maar af van het onderwerp, jullie dus!

Lichte neutrale kleuren

Het mooiste effect en de meeste rust op de foto creëer je door kledij te dragen in lichte neutrale kleuren. Denk aan: wit, gebroken wit, beige, crème, lichtgrijs, pastelkleuren.

Denk ook aan aardetinten. Dat zijn kleuren die in de natuur voorkomen en heel warm en natuurlijk zijn. Voorbeelden daarvan die het goed doen op de foto zijn: bruin, zand, terracotta, beige, taupe maar ook zacht groen en geel.

Extra voordeel als je kiest voor lichte neutrale kleuren? Die laten zich goed combineren met andere kleuren. Ideaal dus om je outfit af te stemmen op die van je partner of gezinsleden.

Wat het ook altijd goed doet en echt iédereen in zijn kast heeft liggen: jeans! Ook weer heel makkelijk te combineren met lichte neutrale kleuren. Denk bijvoorbeeld aan een jeansbroek in combinatie met een witte T-shirt, of een zwierige jurk in pastel roze met een jeansjasje gecombineerd. Prachtig!

Kledijtips voor een fotoshoot: Outfits die bij elkaar passen

Leg de outfits die je uitgekozen hebt voor jezelf en je partner of gezinsleden allemaal samen op bed en kijk of die kleuren bij elkaar passen. Straalt jullie combinatie rust uit? Then you’re good to go!

Vermijd matchy matchy outfits. Wat bedoel ik daarmee? Dat je niet allemaal dezelfde kleurencombinaties draagt of bijvoorbeeld allebei hetzelfde rode geruite hemd. Kan cute zijn voor even, maar niet voor een hele fotosessie.

Feestelijk element

Deze tip is zeker en vast geen must, maar kan wel net dat tikkeltje extra aan de foto geven. Zeker als je foto’s neemt voor een speciale gelegenheid zoals een verloving ofzo kan het leuk zijn om je extra feestelijk – lees: wat chiquer – op te kleden.

Voor vrouwen denk ik dan bijvoorbeeld aan zijde, kant, tule of pailletten en voor de mannen aan een hemd of een chino broek. Dat oogt wat opgekleder dan een jeans met een T-shirt.

Accessoires

Voor accessoires geldt eigenlijk “less is more”. Draag geen al te opzichtige juwelen, maar kies voor eenvoud. Een eenvoudig kettinkje, oorbelletjes, armbandje kunnen zeker. Bij een verlovingsshoot mag de verlovingsring uiteraard niét ontbreken!

Kies je voor statement juwelen dan kies je er eigenlijk voor om die meer te laten opvallen in beeld en dan kan dat de aandacht wat van je wegnemen.

Wil je graag je nagels lakken voor de fotoshoot: kies daar dan ook voor de klassieke en tijdloze kleuren. Dat flashy roze kan nu misschien wel in zijn, maar wie zegt dat dat over een paar jaar nog zo is ?! ????

Verschillende outfits

Neem gerust ook verschillende outfits mee naar de fotoshoot. Halverwege kan je wel es wisselen van outfit, dat brengt ook meer variatie in jullie beelden.

En soms is het ook écht geen overbodige luxe om wat reservekledij mee te brengen. Denk bijvoorbeeld aan een fotoshoot met een pasgeboren baby, kleine kindjes, of zelfs met je hond. Je bent dan rapper vuil dan je denkt!

 

Van kop tot teen

Schenk aandacht aan alles wat in beeld kan komen, dus ja! Ook aan de schoenen. Zorg dat die passen bij je outfit(s).

Je mag ook zeker en vast een makkelijk paar schoenen meenemen of schoenen die vuil mogen worden om naar de verschillende locaties te stappen en dan voor de foto zelf wisselen met je mooie schoenen.

Als we foto’s aan het strand nemen is het ook mooi om gewoon op je blote voeten te lopen, als jullie je daar comfortabel bij voelen, natuurlijk!

Wat je zeker moet vermijden

Hier en daar vermeldde ik al wat je het liefst vermijdt in je kledijkeuze voor een fotoshoot maar ik zet de verschillende don’ts hieronder nog eens op een rij.

Vermijd:

  • Zwarte kledij
  • Fluo kleuren
  • Drukke patronen of opvallende merklogo’s
  • Matchy matchy outfits
  • Opvallende, schreeuwerige accessoires

Extra kledijtips voor een fotoshoot

Hou rekening met de bovenstaande tips, maar draag vooral waar jij je comfortabel in voelt. Je moet nu niet komen aanzetten in je trainingsbroek, maar het heeft absoluut geen zin om bijvoorbeeld een strakke jurk aan te trekken als jij je onzeker voelt over hoe je buik of je billen eruit zien in die jurk. Die onzekerheid zie je gewoon terug in je foto’s!

Je ziet het, mijn tips zijn er eigenlijk op gebaseerd om de nadruk op jullie te leggen tijdens de fotoshoot en om jullie tijdloze beelden af te leveren.

Ik hoop dat je met deze tips al een heel eind op weg bent om de perfecte outfits uit te kiezen voor jullie fotoshoot. Ben je toch nog onzeker of iets wel kan voor de foto? Toon me gewoon je outfits en ik geef je raad vanuit mijn fotografisch oog ????

Oh ja, en wist je ook dat ik een aantal jurken gratis ter beschikking stel die jij kan dragen tijdens de fotoshoot? Als je daar meer informatie over wil, vraag er me gerust naar!