Wat is lifestyle fotografie?

Als je al gaan kijken bent op mijn instagram, heb je allicht al gezien dat ik mijn fotografiestijl zie als lifestyle fotografie. Maar wat houdt dat nu precies in en wat kan je van mij verwachten wanneer je een fotoshoot boekt?

Ik leg het je hieronder haarfijn uit!

Lifestyle fotografie = Foto’s precies zoals jullie zijn

Jullie verhaal is uniek, jullie connectie met elkaar is uniek. En dát is nu net wat ik je wil laten zien in jullie foto’s. Foto’s waarvan je denkt als je ziet: “awel, da zijn wij nu nekeer sie” of “typisch…”. Geen tierlantijntjes, niet al te veel poespas, gewoon JULLIE! Ik ga jullie niet in een gestylede setting plaatsen die los staat van jullie verhaal, of die geen betekenis heeft voor jullie. En die eenvoud maakt het juist weer zo mooi en zo puur.

Focus op jullie interactie met elkaar

Wanneer ik mijn doel bereikt heb? Als je je foto’s ziet, en je schiet vol emotie. Een traantje wegpinken van geluk, een lach op je gezicht, een gevoel van herkenbaarheid, dankbaarheid voor de liefde in je leven – je grootste rijkdom!

Dat kan ik alleen maar bekomen door me tijdens jullie fotosessie te focussen op jullie interactie met elkaar. Niet door je in geforceerde poses te wringen of door je continu te vragen om naar de camera te kijken.

lifestyle fotografie Aalst

Ik geef je subtiele aanwijzingen

Beelden vol emotie die jullie connectie met elkaar weergeven, het klinkt allemaal misschien heel erg vaag. Geen zorgen, ik laat jullie tijdens de sessie niet aan je lot over, maar geef je subtiele aanwijzingen. Je krijgt “opdrachtjes” van mij die op het eerste gezicht misschien wat stom lijken, maar het gaat ‘m niet om die opdracht. Wel om de Oprechte emotie die deze opdrachtjes bij jullie uitlokken en dan… dan sta ik klaar om af te drukken! Want dat is wat ik wil vastleggen!

Lifestyle fotografie = Oog voor detail

Dingen die nu als vanzelfsprekend lijken, ben je misschien binnen tien jaar weer vergeten. Zeg nu zelf, als je iets in je herinnering terug afspeelt, wat zie je dan voor je geest? Toch enkel de grote lijnen, niet? Al die details zijn vervaagd in je herinnering. Denk maar aan die kleine teentjes en vingertjes van je kindje, die puppyogen, of details uit je omgeving tijdens je huwelijksdag bijvoorbeeld.  Ook de waarde van die details begrijp ik maar al te goed en daarom heb ik daar extra aandacht voor. Want met mijn foto’s wil ik je een Snelweg geven naar Vroeger, en daar horen ook de details bij die je anders zo weer zou vergeten!

lifestyle fotografie Aalst

 

Ik hoop je met deze blog weer wat wijzer gemaakt te hebben en dat je nog een beter beeld hebt gekregen van mijn fotografiestijl!

Besef jij na het lezen van deze blog hoe vergankelijk de tijd is en wil je jullie unieke verhaal laten vastleggen? Aarzel dan niet langer en neem contact op met fotograaf Annelies Huylebroeck!