Help, wij zijn niet fotogeniek!

spontane en ontspannen fotos

Veel mensen denken dat ze fotogeniek moeten zijn om een fotoshoot te boeken of om überhaupt mooie foto’s van zichzelf te kunnen hebben. Niets is minder waar! In deze blog vertel ik je waarom je absoluut niet fotogeniek moet zijn om mooie spontane en ontspannen fotos van jezelf te hebben.

spontane ontspannen fotosSpontane en ontspannen fotos zonder dat je fotogeniek hoeft te zijn

Mijn klanten boeken mij omdat ze spontane en ontspannen fotos willen, samen met hun partner, gezin en hond. Maar! Als er één grote bezorgdheid is die ik vaak hoor van mijn klanten, dan is het deze wel! Tijdens een kennismakingsgesprek vooraf of vlak voor een fotoshoot nadat we elkaar op de parking hebben begroet… Na de “hallo”, volgt vaak “wij zijn wel niet fotogeniek” of “we voelen ons raar als we moeten poseren voor de foto”.

Geen paniek, I got your back!

Voor spontane en ontspannen foto’s hoef je ABSOLUUT NIET fotogeniek te zijn

Laat me je meteen gerust stellen: Je hoeft absoluut niet fotogeniek te zijn om tóch mooie spontane en ontspannen fotos van jezelf of samen met je partner, gezin of hond te hebben. Zoals je wellicht al weet is het kenmerkend voor mijn fotografiestijl dat ik je zelden in de camera laat kijken en je niet in geforceerde poses wring. Ik hoor je nu al denken: “ja, maar hoe kunnen we dan mooie foto’s hebben?!”

Simpel! Lees vooral verder…

De mooiste spontane en ontspannen fotos ontstaan wanneer je jezelf bent

Veel mensen hebben een hekel aan poseren, en misschien jij ook wel. Ik heb dan weer een hekel aan geposeerde foto’s, voor mij zit daar geen gevoel in. Da’s dood. De oplossing? Wees gewoon jezelf! Voel je een schaterlach opkomen, LACH dan vanuit het diepste van je ziel! Zegt je partner iets liefs tegen je, waarvan je hart helemaal warm wordt? Straal die liefde dan uit naar je partner en vergeet dat ik er ben… Ga op in het moment, en ik beloof je dat je véél mooiere foto’s zal hebben dan dat je fake naar “het vogeltje” lacht.

Geen tandpastasmile maar jullie gevoel, emotie, connectie!

Tuurlijk kan ik begrijpen dat het in het begin onwennig voelt om ineens een camera op je gericht te hebben en dat het dan moeilijk is om effe gewoon jezelf te zijn en op te gaan in het moment. Maar ik verzeker je… Het is echt héél simpel en letterlijk iédereen kan het. Ik heb een aantal truken in mijn doos zitten waardoor jullie loskomen en vergeten dat jullie een fotoshoot aan het doen zijn. Binnen een mum van tijd zal het zelfs voor jullie beginnen aanvoelen als een momentje van quality time onder elkaar. Ik laat je lekker dicht bij elkaar kruipen, elkaar iets liefs, sexy of vettigs fluisteren tegen elkaar, ik laat je bewegen, dansen, schaterlachen. Wat er dan ontstaat? Jullie gevoel, emotie en connectie! Precies dat wat we nodig hebben voor mooie foto’s.

Ben je benieuwd geworden wat deze aanpak als resultaat zou geven voor jullie? Er is maar één manier om dat te weten te komen en dat is door het aan den lijve te ondervinden. Eerst zien en dan geloven?! Da’s goed, neem maar contact met me op 😉