Trouwfotograaf en gezin fotograaf Aalst: Wat als het regent?!

gezin fotograaf Aalst zwangerschapsfoto's

Je bent van plan om een fotosessie te boeken bij een fotograaf of je bent op zoek naar een trouw fotograaf voor een van de mooiste dagen uit je leven vast te leggen. Je vraagt je meteen af: “Ja, maar wat als het regent?!” Geen zorgen. In deze blogpost vertel ik je als gezin fotograaf én trouwfotograaf uit Aalst, Oost Vlaanderen in België, precies wat je kan verwachten als je fotosessie in het water dreigt te vallen door de regen.

Gezin fotograaf Aalst: wat als het regent op de dag van mijn fotoshoot?

Als je een fotosessie hebt geboekt bij fotograaf Annelies van Stories from the Heart Photography uit Aalst voor je verloving, je zwangerschap, je gezin of je band met je hond vast te leggen hoef je je geen zorgen te maken voor als het zou regenen. Als het regent op de dag van je fotosessie wordt de fotoshoot verplaatst naar een andere dag. We overleggen samen om een nieuwe datum te prikken. Dit geldt enkel wanneer het echt slecht weer is. Een bewolkte dag is geen reden om de foto shoot uit te stellen. In tegenstelling tot wat je misschien denkt, geeft een bewolkte dag het perfecte licht voor je fotosessie. De wolken fungeren dan als een grote diffuser voor de zon, die een harde lichtbron is. De wolken verzachten dus als het ware het licht dat op jouw gezicht valt en voorkomen harde schaduwen.

Trouw fotograaf Aalst: wat als het regent op mijn trouwdag?

Ai, da’s inderdaad niet het weer waar iedere bruid voor staat te springen, maar het is wat het is. Tijdens ons voorbereidend gesprek hebben we deze mogelijkheid al besproken. We gaan samen op zoek naar een plan B voor als het écht te hard zou regenen op het moment van jullie fotosessie voor jullie trouwfoto’s. We zorgen er altijd samen voor dat we naar een gepaste binnenlocatie kunnen trekken als het op je trouwdag fel regent. Bij lichte regenval heb ik altijd een aantal transparante paraplu’s bij mij. Die zijn heel fotogeniek en leveren zelfs met wat regen prachtige trouwfoto’s op op je buitenlocatie voor je trouw shoot.

Ik wil je als bruid ook al even gerust stellen. Het komt niet zo vaak voor dat het echt een godganse dag regent. Dus we kunnen ook nog altijd tussen de buien door een aantal foto’s nemen van jullie twee. Vertrouw je trouwfotograaf, en dan komt het wel goed.

Ben jij op zoek naar een gezinsfotograaf of een huwelijksfotograaf in de buurt van Aalst? Neem dan vrijblijvend contact met me op voor meer informatie. Graag meer inspiratie opdoen? Neem dan een kijkje op mijn instagram of pinterest pagina.