Wat als mijn partner geen zin heeft in een fotoshoot?

huwelijksaanzoek

huwelijksaanzoek partner geen zin in fotoshoot

Jij wil graag een fotoshoot doen, samen met je partner, en misschien ook wel samen met jullie hond. Maar je partner begint al te zuchten bij de gedachte alleen al en heeft écht absoluut geen zin in een fotoshoot. Geen nood, ik kan je vertellen dat dit bijna voor alle mannen geldt. Maar wist je dat alle mannen achteraf spontaan eerlijk toegeven dat ze het eigenlijk wel leuk vonden? Voor deze blog heb ik me gebaseerd op de ervaringen van mijn mannelijke klanten en vertel ik je hoe je je partner kan overtuigen om toch die fotoshoot samen met jou te doen.

P.S.: Feel free om deze blog te laten lezen door je partner ????

Tip voor sportieve partner die geen zin heeft in een fotoshoot: zie het als een sportieve uitdaging

Ik vind fotoshoots van ons gezin zelf ook heel waardevol, maar ik weet ook dat mijn partner daar niet zo voor staat te springen als ik. Telkens als ik foto’s wil nemen van ons gezin samen met de honden, begint hij al te zuchten. Het staat van zijn gezicht af te lezen dat hij er absoluut geen zin in heeft. Maar achteraf is hij altijd ontzettend positief over de fotoshoot! Voor deze blogpost vroeg ik hem dus welke tip hij zou kunnen geven aan partners die geen zin hebben in een fotoshoot.

Hij zei me dat je het het beste kan vergelijken met een sportief doel dat je jezelf stelt. Je hebt een hele weg af te leggen om je einddoel te bereiken en die weg ernaartoe is niet altijd even leuk. Maar eens je je doel hebt bereikt (in dit geval de foto’s van de fotoshoot) ben je wel ontzettend voldaan en blij dat je door die zure appel hebt gebeten en hebt volgehouden.

Mijn man is het mooiste voorbeeld van iemand die nooit zin heeft in fotoshoots, maar wel achteraf de waarde kan inschatten en appreciëren van mooie gezinsfoto’s. Wij nemen vooral foto’s samen met onze honden, ook omdat we weten dat hun tijd bij ons beperkt is in vergelijking met een mensenleven. We willen ieder moment met hen koesteren en ze maken volwaardig deel uit van ons gezin. Ze zijn onze hondenkinderen. Ook hierover zei mijn man het volgende : “Als ze er niet meer zullen zijn, zullen die foto’s ontzettend veel waard voor mij zijn. Ik zal ik je enorm dankbaar zijn dat je me toch overtuigd hebt om die fotoshoots te doen.”

Tip voor partner die geen zin heeft in een fotoshoot: zie het als quality time als koppel/gezin

Deze tip geldt voor iedereen, sportief of niet, zin of geen zin in een fotoshoot. Zie een fotoshoot met je partner, met je gezin, met je hond als quality time. Een momentje voor jullie alleen, weg van de rat race van het leven, om de tijd even stil te doen staan, om dingen te doen waar je anders geen tijd voor hebt, een momentje om die verliefdheid, speelsheid en intimiteit nog eens aan te wakkeren. Zie het als een date met je partner, waarom ook niet?!

Happy wife, happy life

“Happy wife, happy life”, wordt misschien niet voor niets gezegd. In een relatie doe je soms al eens iets om de ander een plezier te doen, ook al heb je daar zelf niet zo heel veel zin in. En je doet dit dan voor je partner, omdat je hem/haar gelukkig wil zien. En het mooie van een gelukkige partner is dat die ook weer meer overheeft om jou later een plezier te doen. Win-win! En komaan mannen, er zijn ergere dingen in het leven dan dicht tegen je partner aan te kruipen voor wat foto’s te nemen, toch?!

Enkele reviews van mannen die absoluut geen zin hadden in een fotoshoot

Ja, ik heb een aantal mannen gefotografeerd die voor aanvang van de shoot heel sceptisch waren en er zeker en vast geen zin in hadden en dit gewoon deden om hun partner een plezier te doen.

Maar! Wat die mannen werkelijk ALLEMAAL met elkaar gemeen hadden? Ze vonden het tof! Ze vonden dat het allemaal wel meeviel en dat het niet was wat ze er van gedacht hadden. Ze dachten dat ze moesten poseren voor de foto en in cliché-achtige poses zouden gewrongen worden. Maar laat dat nu net NIET de stijl zijn van Stories from the Heart Photography. Als gezinsfotograaf en huwelijksfotograaf uit Aalst en omgeving wil ik je net spontaan laten zijn en interactie laten hebben met je partner, je gezin en je hond, zodat je vergeet dat je een fotoshoot aan het doen bent.

Benieuwd naar meer foto’s, bekijk dan eens mijn portfolio Of neem een kijkje op mijn instagrampagina: @storiesfromtheheartphotography