weekendje Ardennen met de hond

Weekendje Ardennen met de hond in Rendeux

Geniet jij er net zoals ik ook zo van om er eens op uit te trekken met je hond en samen prachtige boswandelingen te maken? Dan heb ik voor jou een pareltje in de Ardennen! In deze blog deel ik met jou een verblijftip voor een weekendje Ardennen met de hond én een wandeltip. Begin alvast te plannen!

P.S.: Please forgive me, maar ik had mijn professioneel fototoestel even thuisgelaten 😉 Dit zijn dus smartphone foto’s als een échte toerist… 

Het huisje voor een weekendje Ardennen met de hond in Rendeux

Het huisje is gelegen in Rendeux, in Marche-en-Famenne in de buurt van Hotton, Roche-en-Ardenne en op een half uurtje rijden van Durbuy. Het is het laatste huisje in een doodlopend straatje met nog andere vakantieverblijven. Bij aankomst kan je de honden meteen met een gerust hart in de tuin laten terwijl jij de auto uitlaadt. De tuin is namelijk volledig omheind. 

Eens je binnenstapt, overvalt je meteen ook een knus gevoel van rust en gezelligheid. Het is geen groot huisje, maar je vindt er alles wat je nodig hebt. Er zijn twee tweepersoonsslaapkamers, een zitruimte met tv, open haard, een badkamer met douche, lavabo en wc. In het keukentje vind je een microgolfoven, fornuis, koelkast en een vriesvakje. Je vindt er ook alles wat je nodig hebt om te koken én een Dolce Gusto machine (lekker voor een Latte Macchiato ;-)) 

Kruip ‘s avonds na je wandeling lekker gezellig bij elkaar voor wat gezelschapspelletjes of voor een avondje Netflix.

De tuin

Onze honden hebben het super naar hun zin gehad in de grote tuin die zelfs uitloopt in een klein bosje. Jep, allemaal omheind! Bij mooi weer kan je barbecuen en gewoon genieten van het prachtige uitzicht vanuit de lounge! 

De omgeving - bos op wandelafstand van het huisje

Op een kwartiertje à twintig minuten wandelen vanaf het huisje is er een bos waar je samen met je hond kan gaan wandelen. Wij hebben er een wandeling gemaakt op de dag van onze aankomst, op vrijdagnamiddag, om al wat vitamine B(os) op te doen. De route die wij gewandeld hebben was niet bewegwijzerd, maar het is geen groot bos, dus je komt altijd wel weer ergens uit 🙂 Wij hebben ons beholpen met het plannetje dat we van de eigenaren van het huisje hadden doorgemaild gekregen en met Google Maps om onze locatie te bepalen.

Als je de “hoofdweg” volgt is er wel een bewegwijzerd pad. Dat hebben wij niet meer gedaan, da’s voor de volgende keer 😉 

Leuk om te weten: wij zijn geen enkele andere wandelaar tegengekomen op deze wandeling 🙂 

Wandeltip: de Feeënvallei bij de Chouffe brouwerij

Een echte aanrader voor een feërieke en idyllische wandeling door het bos en langs beekjes is de wandeling door de Feeënvallei bij de Chouffe brouwerij.

Wij parkeerden onze auto op de parking aan de Chouffe shop (gratis). Vandaaruit vertrokken we richting de Chouffe brouwerij om de blauw-wit-blauwe bewegwijzering nummer 27 te volgen voor de wandeling door de feeënvallei. De wandelroute is lusvormig, je komt dus uit op hetzelfde punt. 

Zorg voor goede wandelschoenen, want het kan wel wat drekkig of glad liggen op sommige plaatsen. Je moet soms ook wel eens een diepe afdaling doen door het bos waar de wortels van de bomen natuurlijke trappen vormen.  

Tip: wij startten deze wandeling kort voor de middag. We hadden eigenlijk gedacht dat we al wat “te laat” waren begonnen, omdat deze wandeling start bij een toeristische trekpleister, de Chouffe brouwerij. We vreesden voor hordes wandelaars op onze route. Tegen onze verwachting in zijn wij bijna niemand anders tegengekomen. Heerlijk genieten! Toen we aankwamen op het eindpunt omstreeks 14.00 uur kwamen we daarentegen wel massa’s wandelaars tegen die deze wandeling zouden gaan doen. Begin dus zeker in de voormiddag aan deze wandeling als je net zoals ons ervan geniet om “alleen” te zijn…

Als afsluiter van een deugddoende wandeling in de Feeënvallei bij de Chouffe brouwerij...

Na de wandeling nog een lekkere koffie gaan drinken op een terrasje in de buurt van het begin- en eindpunt van de wandeling. Onderweg kom je trouwens geen horecazaken tegen, maar wel leuke picknick plekjes midden in de natuur. 

Wij aten na onze stop in de Chouffe shop nog een lichte lunch in de Chouffe taverne, en dat was best wel lekker voor weinig geld 🙂 

P.S.: Voor wie geen Frans of minder goed Frans spreekt: in dit dorpje hoor je alleen maar Nederlands spreken, zelfs de uitbaters van de horecazaken spreken Nederlands 🙂 

P.S. 2: De volgende keer dat wij terugkomen gaan we zeker ook eens een wandeling plannen aan het Meer van Nisramont. Het meer ligt slechts op een half uurtje rijden van het huisje.

Veel plezier op jullie volgende weekendje naar de Ardennen met de hond!

Liefs,

Jouw mens- en hondenfotograaf én dogmom Bestie,

Annelies

IMG_8033