Een fotoshoot met je hond: wat kan je verwachten?

fotoshoot met je hond bij hondenfotograaf aalst
fotoshoot met je hond bij hondenfotograaf aalst
Een fotoshoot met je hond bij Hondenfotograaf Annelies uit Aalst en omgeving – Copyright foto: Tessy Hellemans

Je denkt al langer na over een fotoshoot met je hond, maar je weet niet precies wat je daarvan kan verwachten. Of je weet niet of het wel iets voor jouw hond is om in een professionele setting foto’s te laten maken van jou en je hond. Dan heb ik goed nieuws voor jou. Een fotoshoot met je hond bij Stories from the Heart lukt bij IEDERE hond! In deze blog vertel ik je wat je precies kan verwachten van een fotoshoot met je hond bij hondenfotograaf Annelies van Stories from the Heart uit Aalst en omgeving.

Voorbereiding op een fotoshoot met je hond

Voorafgaand aan de fotoshoot met je hond wil ik graag jou, je gezin en je hond wat beter leren kennen. Alles wat je me kan vertellen over jullie leven samen kan handig zijn om de fotoshoot zo succesvol mogelijk te maken. Vertel me meer over het karakter van je hond. Zo kan ik bijvoorbeeld beter inschatten op welke locatie we de foto’s kunnen maken. Of welk type foto’s we kunnen maken om de fotoshoot toch zo spontaan en ontspannen mogelijk te laten verlopen.  Je kan me ook vertellen wat typisch is voor jouw hond en jullie leven samen, zodat je dat kan vereeuwigen in een prachtige foto. Als je zelf een bepaalde foto in gedachten hebt, mag je dat uiteraard ook altijd aangeven. Dan kijken we of het mogelijk is om die samen te verwezenlijken.

een fotoshoot met je hond
Hondenportret

Portretfoto’s van je hond

Beginnen doen we met wat portretfoto’s van je hond alleen en/of je honden samen. Hoewel mijn focus daar niet op ligt tijdens een fotoshoot met je hond, vind ik toch wel dat een portretfoto van je hond alleen een mooie aanvulling is op je fotoreeks. Het hoort er gewoon bij. Net zoals ik wat portretfoto’s van elke persoon apart zal nemen, doe ik dat ook voor de honden. Om je een mooi hondenportret te kunnen bezorgen, voltooide ik de cursus van de bekende en gerenommeerde Italiaanse hondenfotograaf, Claudio Piccoli. Met enige fierheid kan ik zeggen dat ik het certificaat heb behaald vanMaster in Dog Photography“. dog photography masterss

Koppelfoto’s of gezinfotos met je hond

Na de portretfoto’s gaan we over tot de essentie van jouw fotoshoot met je hond! Foto’s SAMEN! En dan wel op een ontspannen en ongeforceerde manier. Typisch aan mijn fotografiestijl is dat ik je zelden vraag om recht in de camera te kijken of statisch te poseren. Dat is niet anders bij een fotoshoot met je hond. Ook hier draait het om jullie, als koppel of gezin, waarvan je hond volwaardig deel uitmaakt.

een fotoshoot met je hond

Foto’s hond en baas

We maken ook tijd voor wat foto’s van elke persoon apart met de hond. Naast het feit dat de hond volwaardig deel uitmaakt van jullie leven samen, heeft ieder gezinslid ook een unieke en onvoorwaardelijke band met je hond. Dat is dus zeker en vast het vastleggen waard!

Detailfoto’s van je hond

Wat in je fotogalerij ook absoluut niet zal ontbreken zijn wat detailfoto’s van je hond. Denk bijvoorbeeld aan een close-up van de ogen, poten, kussentjes, de snuit, … Op het eerste gezicht zal je misschien niet de juiste waarde inschatten van deze foto’s, maar geloof me… Detailfoto’s zijn waardevol. Eens je hond er niet meer is, vervagen alle herinneringen aan de details van je hond met de tijd. En dan zal je héél dankbaar zijn dat je je terug kan inbeelden hoe die snuit, poten, ogen,… er gedetailleerd uitzagen. Want daarvoor maken we het tenslotte foto’s, om eeuwige herinneringen te maken!

Fotoshoot met je hond: Focus op je hond

In je fotogalerij zal je ook een aantal foto’s terugvinden waarop ik de focus leg op de hond. Zo benadrukt de foto nog éxtra dat je hond een belangrijke plaats inneemt in jullie gezin en jullie leven.

Speelse foto’s met je hond

Om het leuk te honden voor je hond en ook voor wat variatie in de beelden uit je fotogalerij maken we tussen de verschillende foto’s ook wat speelse foto’s met je hond. Ideaal voor je hond om even alle spanningen van zich af te gooien tussen de fotoshoot door. Terwijl jullie met je hond ravotten en spelen blijf ik gewoon foto’s maken. Ik garandeer het je dat dat sowieso toffe foto’s oplevert!

Creatieve foto’s tijdens een fotoshoot met je hond

Als er nog tijd over is en als de hond er nog geen genoeg van heeft (we doen altijd alles op het ritme van de hond!), dan maak ik graag nog wat creatievere beelden. Wat moet je je daarbij voorstellen? Foto’s waarbij ik speel met de sluitertijd waardoor er meer beweging komt in je beeld, een silhouet, een reflectie in het water, een creatief perspectief door een spiegel te gebruiken, … Zulke beelden zijn altijd extra mooi om uitvergroot aan de muur te hangen, jullie persoonlijke schilderij!

foto's met je hond aan zee
Creatieve foto met je hond – reflectie in het water

 

Overtuigd geraakt van mijn unieke aanpak als hondenfotograaf? Neem gerust vrijblijvend contact op met mij voor meer informatie of om jouw fotoshoot met je hond te boeken.