Lifestyle hondenfotografie: wat is het?

lifestyle hondenfotografie

lifestyle hondenfotografie

Je wil graag een fotoshoot samen met je hond, maar niet zo maar één. Geen fotoshoot waarvan je op voorhand al weet dat dit een stressvolle situatie zal zijn voor jou en je hond. Je wil een fotoshoot waarin jullie kunnen zijn zoals jullie zijn. Een fotoshoot waarin jullie band als hond en baas centraal staat. Dan is een fotoshoot met je hond bij fotograaf Annelies Huylebroeck uit Aalst en omgeving iets voor jou. Ik focus me namelijk op “lifestyle hondenfotografie”. In deze blog vertel ik je wat lifestyle hondenfotografie precies is en waarin het verschilt met andere hondenfotoshoots.

Je hond is deel van het gezin

Bij dit type hondenfotografie vertrek ik als hondenfotograaf uit Aalst en omgeving vanuit het principe dat je hond een deel is van het gezin. Je hond is je hondenkind en je bent je bewust van jullie unieke band en de onvoorwaardelijke liefde van je hond. Hoewel een prachtig geposeerd hondenportret zeker en vast heel mooi is, toch durf ik ervoor te wedden dat dit niet het type foto’s is waarvan je hart écht oprecht warm wordt. Een foto van jou met je hond, waarin je de liefde, het respect, het vertrouwen en de geborgenheid ziet, is daarentegen een foto die je voor je hele leven zal koesteren. Kies je voor een fotoshoot met je hond bij hondenfotograaf Annelies Huylebroeck uit Aalst, dan kies je voor een reeks hartverwarmende foto’s van jouw gezin en je hond. Net zoals jouw hond een plaats heeft in jouw gezin, vind ik ook dat jouw hond erbij hoort wanneer je een zwangerschapsshoot, verlovingsshoot, koppelshoot, gezinsshoot of huwelijksreportage boekt.

lifestyle hondenfotografie

Lifestyle hondenfotografie: Emotionele aspect is het allerbelangrijkste

Bij lifestyle hondenfotografie is het emotionele aspect het allerbelangrijkste. Niet een perfect geposeerde foto, waarbij je hond als bonus nog een of ander trucje doet voor de camera. Neen, bij lifestyle hondenfotografie mag je hond gewoon hond zijn, en laten we zijn of haar karakter mooi in beeld komen. Daardoor krijg jij foto’s waarvan je denkt, “ja, dit is echt zoals mijn hond is”… Bij een fotoshoot met je hond bij hondenfotograaf Annelies uit Aalst krijg je foto’s boordevol emotie: plezier, genegenheid, liefde, vertrouwen, vreugde,…

Het leven zoals het is met honden

Als hondeneigenaar weet ik zelf perfect wat typisch is aan een leven met honden. Ook die aspecten komen aan bod bij lifestyle hondenfotografie. We gaan niet alleen voor statische foto’s, maar trachten ook foto’s te nemen die uit het leven gegrepen zijn. Denk bijvoorbeeld aan een wandeling of ravotten met je hond, … Maar ook binnen bij je thuis kan je heel wat typische momentjes fotograferen. Denk aan knuffelen op de bank, samen gezellig tegen elkaar aanliggen in bed,…

Wat ook verschilt met andere hondenfotoshoots is dat je hier ook foto’s krijgt typisch vanuit jouw standpunt. Een foto die weergeeft wat jij ziet wanneer jij je hond een knuffel geeft bijvoorbeeld. Dat lijkt allemaal zo vanzelfsprekend, tot het er niet meer is. Met zulke foto’s wil ik je die momenten keer op keer kunnen laten herbeleven.

lifestyle hondenfotografie

Wil je meer voorbeelden zien van lifestyle hondenfotografie? Volg dan zeker mijn instagrampagina (@storiesfromtheheartphotography).

Zin gekregen om jullie unieke band als hond en baas eindelijk te laten vastleggen? Aarzel dan niet langer en neem contact met me op.

 Zo’n foto’s met mijn hond wil ik ook wel!