Waarom je hond geen trucjes moet kunnen voor een fotoshoot

hond fotoshoot

hond fotoshoot

Je hebt ze ongetwijfeld al voorbij zien komen op Facebook en Instagram, de prachtige hondenfoto’s waarbij de hond een leuk trucje doet. En je denkt dan hoogstwaarschijnlijk net hetzelfde als ik; “kon mijn hond ook maar zo’n trucjes om mooie foto’s te maken”. Wat als ik je nu eens zeg dat je hond absoluut geen trucjes moet kunnen om mooie foto’s te kunnen maken tijdens een fotoshoot. In deze blogpost vertel ik je waarom.

Laat je hond gewoon hond zijn tijdens de sessie

Ik wil zeker en vast geen afbreuk doen aan collega hondenfotografen waarbij geposeerde hondenfoto’s typerend is voor hun stijl. Ieder zijn stijl, dat houdt het alleen maar boeiend.

Die honden op de geposeerde hondenfoto’s zijn super cute, dat snap ik. Maar is het écht dat trucje dat de hond zo schattig maakt, of kan de hond ook gewoon schattig zijn door gewoon zichzelf te zijn? Ik vind absoluut van wel. Laat een hond gewoon een hond zijn, precies zoals die is, want zo wil je je hond toch ook later herinneren als ie er ooit niet meer is?! En laat ons eerlijk zijn, wat zou jij het liefste hebben? Dat je gewoon jezelf kan zijn of dat je in een situatie gewrongen wordt waarin er enorme hoge verwachtingen van jou worden gesteld?

fotoshoot hond en baas

Een fotoshoot van hond en baas

Als je bij Annelies Huylebroeck van Stories from the Heart Photography een fotoshoot met je hond boekt, dan tracht ik vooral foto’s te nemen van hond en baas, hoe jullie band is, hoe jullie connectie is, de onvoorwaardelijke liefde tussen hond en baas zeg maar. Alles wat puur is dus, dat is typisch aan mijn fotografiestijl. En laat voor die puurheid dus net géén hondentrucje nodig zijn, want alles wat je nodig hebt voor een geslaagde hondenfotoshoot is al aanwezig.

Bonus: basiscommando’s voor fotoshoot met je hond

Laat me beginnen door te zeggen dat dit absoluut géén must is dat je hond de basiscommando’s zit, lig en blijven volledig beheerst. Als je hond dat wel kan, dan maakt het mijn werk als hondenfotograaf gewoon wat eenvoudiger, ook zeker voor het gedeelte van de fotoshoot waar ik wat foto’s neem van je hond alleen. Want bij je hondenfotoshoot bij Stories from the Heart photography krijg je niet alleen ontspannen foto’s van hond en baas, maar ook enkele mooie portretfoto’s van je hond.

Ben je overtuigd van mijn aanpak als hondenfotograaf waarbij zowel jij als je hond volledig ontspannen kunnen zijn tijdens de fotoshoot en wil je graag ook foto’s met je hond laten nemen, neem dan gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.