7 manieren om je hond te betrekken bij je huwelijk – Deel 5

trouwfotos hond, hond betrekken op huwelijk

Als huwelijksfotograaf die gespecialiseerd is in foto’s samen met je hond vind ik het ontzettend leuk om een aanvraag te ontvangen voor een huwelijksreportage van een dogmom. De meeste dogmoms die contact met mij opnemen als trouw fotograaf zouden ook graag wat trouwfoto’s samen met hun hond nemen. Alleen zitten ze nog met wat twijfels over wat er allemaal mogelijk is. Tijdens het kennismakingsgesprek leer ik niet alleen het koppel beter kennen, maar vraag ik ook naar het karakter en het temperament van de hond. Zo kunnen we samen bepalen wat de beste manier is om je hond te betrekken bij je huwelijk. Niet alle manieren zijn namelijk even vanzelfsprekend voor iedere hond. In deze blogreeks van de 7 manieren om je hond te betrekken bij je huwelijk geef ik in deze post je nieuwe inspiratie. Benieuwd naar de 6 andere manieren? Check dan zeker de blogpagina!

Hond betrekken bij je huwelijk – Fotoshoot met je hond

Een van de leukste manieren om je hond op je huwelijk te betrekken is natuurlijk tijdens de fotoshoot. Al is dit zeker niet voor elke hond weggelegd!

Als je hond niet opspringt en ook relatief rustig kan blijven in een buitenomgeving dan kan je best wel je hond meenemen voor de trouwfoto’s. Een buitenomgeving is voor de meeste honden wel wat spannend. Er hangen zoveel nieuwe geurtjes dat ze misschien wel eens afgeleid kunnen worden.

Ben je toch bang dat jouw hond zou opspringen? Of meer tijd nodig heeft om rustig te worden op de locatie dan jullie strakke dagplanning toelaat? En zou je absoluut graag trouwfoto’s met je hond willen nemen? Ik begrijp je maar al te goed! Daarom bied ik aan dogmom bruiden gratis en vrijblijvend de mogelijkheid aan om een after wedding shoot met de hond te doen. Het woord zegt het zelf… Op jullie trouwdag zelf doen we de fotoshoot met jullie alleen als koppel. Na jullie trouwdag spreken we nog eens een momentje af om dan nog trouwfoto’s te nemen met je hond. Volledig op het ritme van jullie hond, zonder dat je hoeft te stressen om op tijd op de volgende locatie aan te komen in je drukke trouwdag planning. Bovendien is het het ideale excuus om jullie trouwkledij nog eens aan te trekken. Extra pluspunt: Deze keer hoef je ook niet meer bang te zijn dat je kledij vuil wordt…

Benieuwd naar hoe zo’n after wedding shoot er voor jullie kan uitzien? Check dan zeker deze videoslideshow. (De tekst gaat verder onder de video)

Gouden tip

Ook hier weer geldt dat training van je hond belangrijk is. Oefen dat je hond niet mag opspringen. Ga ook al eens een paar keer wandelen op de plaats waar je de fotoshoot wil doen. Zo is de locatie ook niet compleet nieuw voor je hond op de dag van jullie trouwfoto’s.

En het allerbelangrijkste als je je hond wil meenemen naar de fotoshoot. Vraag een assistent mee. Iemand die de hond kan bijhouden, of met de hond een stukje kan gaan wandelen. We zullen niet de hele fotoshoot foto’s nemen met de hond erbij, maar ook foto’s van jullie twee alleen. Dan is zo’n assistent dus héél handig. Mocht het bovendien tijdens de shoot toch wat te spannend zijn voor je hond, kan de assistent ook een stukje gaan wandelen om de hond te ontspannen. In tussentijd kunnen wij dan verder koppelfoto’s nemen. Zo benutten we de tijd die voorzien is in de planning voor de fotoshoot optimaal.

Trouwfoto’s met je hond – wat als het niet lukt?!

Als je je hond meeneemt naar jullie fotoshoot op jullie trouwdag en het blijkt op het moment zelf toch niet zo goed te lukken, dan heb je nog altijd de mogelijkheid om achteraf trouwfoto’s te nemen met je hond. Het is de bedoeling dat jullie trouw shoot een ontspannen ervaring is, niet alleen voor jullie, maar ook voor je hond. Bij een after wedding shoot is het stresslevel al veel lager, omdat je de adrenaline van je trouwdag niet meer door je lijf voelt gieren. Je hond pikt jouw stress ook op. Dus als jij ontspannen bent, is je hond dat ook!

Ben jij nog op zoek naar een huwelijksfotograaf die gespecialiseerd is in foto’s samen met je hond? Neem dan vrijblijvend contact met me op om te zien of jullie trouwdatum nog vrij staat in mijn agenda. Wie weet ontmoeten we elkaar dan wel binnenkort voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek! Daar kan je me ook meer vertellen over je verwachtingen en je wensen om je trouwfoto’s met je hond te nemen. Samen kunnen we dan zien wat het beste plan daarvoor is!