Beste tip voor een gelukkig huwelijk

beste tip gelukkig huwelijk

beste tip gelukkig huwelijk

Je bent verliefd en ziet een hele toekomst voor je samen met je partner. Jullie trouwen met elkaar om jullie liefde voor elkaar te vieren en te bezegelen voor altijd. Maar hoe hou je die liefde nu ook een leven lang levendig? Dat is de vraag die vele koppels zichzelf (zouden moeten) stellen. Ik las er een prachtig boek over als huwelijksfotograaf uit Aalst en omgeving. In deze blog wil ik je een toffe leestip meegeven voor deze zomer, wat ook meteen mijn beste tip voor een gelukkig huwelijk is!

Beste tip voor een gelukkig huwelijk? Spreek de liefdestaal van je partner

Gary Chapman is een huwelijkstherapeut en schreef een wereldwijde bestseller om koppels te helpen blijvende duurzame relaties aan te gaan. In zijn boek De vijf talen van de liefde, vertelt Gary Chapman dat er vijf talen van de liefde bestaan. Kort samengevat zijn de vijf algemene liefdestalen: kostbare tijd met elkaar doorbrengen, bemoedigende woorden, cadeaus geven, elkaar dienen, fysieke aanraking. Zoals dat met elke taal het geval is, bestaan ook op deze vijf algemene liefdestalen verschillende dialecten, afgeleide vormen van deze vijf talen zeg maar.

Iedereen spreekt één of meerdere van deze liefdestalen. Het is mogelijk dat jij meerdere liefdestalen hebt, maar je hebt als het ware één moedertaal van de liefde. Dat is de taal waarin jij de liefde het beste verstaat. En die moedertaal kan verschillen van de moedertaal van de liefde van je partner. Dat is helemaal niet erg. Het geheim voor een gelukkig huwelijk is om jouw liefdestaal én ook die van je partner te leren kennen, te leren begrijpen én dit bewust toe te passen in jullie leven. Gary Chapman heeft het over een “liefdestank”. Door de liefdestaal van je partner te spreken hou jij de liefdestank van je partner gevuld en vice versa.

Ik vond dit een prachtig boek, met zoveel wijsheid, die heel eenvoudig uitgelegd wordt en toegepast kan worden. Daarom wilde ik dit absoluut met jullie delen. Ik vind dit trouwens ook een mooi huwelijkscadeau voor een koppel dat binnenkort gaat trouwen! Je kan heel makkelijk een exemplaar bestellen op Bol.com: De vijf talen van de liefde – Gary Chapman

Over huwelijken gesproken… Trouw jij binnenkort en ben je nog op zoek naar een huwelijksfotograaf uit Aalst en omgeving? Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen om een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te boeken. In afwachting kan je ook al eens een kijkje nemen op mijn portfolio en mijn instagrampagina (@storiesfromtheheartphotography) om voorbeelden te zien van mijn trouwfoto’s.