Tips voor authentieke trouwfoto’s

trouwfeest alix gent

Een van mijn missies met Stories from the Heart photography is om je authentieke beelden af te leveren, ook van je huwelijk. Dat is trouwens een van de redenen waarom mijn klanten voor mij kiezen als huwelijksfotograaf uit Aalst. Ze willen geen stijve, standaardfoto’s die niet spreken en niets betekenen… Nee, ze willen foto’s die een lach op hun gezicht toveren, hen een krop in de keel geven, misschien wel een traantje doen wegpinken en die hen écht het gevoel geven van “ja, dat zijn wij!”. Ik geef je graag hieronder enkele tips mee hoe we dat effect sámen kunnen bekomen en hoe ook jullie authentieke trouwfoto’s kunnen hebben.

trouwfeest alix gent

Tip voor authentieke trouwfoto’s: Vertel me jullie verhaal

Au.then.tie(bijvoeglijk naamwoord): geloofwaardig, écht [Van Dale]

Tijdens het kennismakingsgesprek en tijdens de voorbereidingen van jullie huwelijk vertel je me beetje bij beetje meer over jullie, wat jullie verhaal is, hoe jullie elkaar leren kennen hebben, wat jullie eerste date was, welke dromen jullie samen koesteren. Zo ontdek ik welke waarden jullie hebben en wat jullie belangrijk zullen vinden voor jullie huwelijksfoto’s.

Je vertelt me dat niet allemaal zomaar, of omdat ik zo nieuwsgierig ben… Nee, aan de hand van jullie verhaal ga ik samen met jullie op zoek naar de gepaste locatie voor jullie fotoshoot op jullie huwelijksdag en maak ik een shootlijst op van dingen die ik zéker en vast niet mag vergeten vast leggen. Want nogmaals… iedereen zijn verhaal is uniek, ook dat van jullie.. En als ik jullie verhaal ken, kan ik je nog beter die authentieke foto’s geven.

Kies een huwelijksdag die bij jullie past

Mijn tweede tip voor authentieke huwelijksfoto’s is om een trouwdag te kiezen die volledig bij jullie past. Dat klinkt misschien logisch, maar toch houden veel trouwers zich in om hun dag volledig naar hun wens te maken en houden ze nog veel te veel rekening met de wensen van een ander…

Het is Jullie dag. Doe waar Jullie zin in hebben en doe vooral niets tegen je gedacht! Want ik garandeer het je… Dat zie je gewoon terug in de foto’s.

Ga volledig in elkaar op voor authentieke trouwfoto’s

… En vergeet dat ik er ben als fotograaf.

Ik probeer niet té opvallend aanwezig te zijn op jullie huwelijksdag, maar ik zal altijd mijn ogen op jullie gericht hebben als bruidspaar om geen enkel moment te missen.

Tijdens de fotoshoot is het ook echt mijn missie om jullie een ontspannen moment te laten beleven, alsof je op date bent met je kersverse echtgenoot/echtgenote. En wat doe je op een date? Precies… Je hebt alleen oog voor elkaar. En ’t is net dat wat je authentieke foto’s gaat opleveren.

Ik laat je allesbehalve aan je lot over, want ik zal je door middel van kleine opdrachtjes wat laten ontdooien en de speelsheid en romantiek in jullie naar boven brengen.

Wist je trouwens dat ik een magazine schreef waarin ik je meer inspiratie geef voor foto’s die absoluut niet mogen ontbreken op je trouwdag? Download het trouwmagazine hier gratis! 

authentieke trouwfoto's

Hou het luchtig

Niet alleen tijdens de dag of tijdens jullie fotoshoot, maar ook bij de familiefoto’s.

Ik vraag altijd aan mijn koppels of ze het oké vinden dat ik niet alleen de traditionele “kijk eens naar de camera”- foto neem voor op het kastje bij de grootouders, maar ook altijd een meer ludieke foto met de vrienden en/of familie.

Het antwoord dat ik daarop krijg is al-tijd JA GRAAG!

En ik garandeer je, er wordt wat afgelachen tijdens dat fotomoment met de vrienden en/of familie. En de beelden… Tsja, die kunnen alleen maar een lach op je gezicht toveren wanneer je ze terugziet…

 

Wil ook jij authentieke foto’s van je huwelijk? Plan dan nu je kennismakingsgesprek in met mij als huwelijksfotograaf Aalst!

Ben je benieuwd naar meer van mijn werk als huwelijksfotograaf uit Aalst en omgeving? Volg dan ook zeker mijn instagrampagina: @storiesfromtheheartphotography