Trouwfotograaf Erpe-Mere: huwelijksreportage Den Dotter

trouwfotograaf Erpe-Mere

Het huwelijk van H&W dat ik in mei 2021 gefotografeerd heb als trouwfotograaf uit Erpe-Mere was een huwelijk in tijden van corona. Mede door corona werden hun trouwplannen al een keertje uitgesteld, want eigenlijk zouden ze elkaar al het ja-woord geven in juli 2020.

Toch kozen ze er in mei 2021 voor om hun huwelijk te laten doorgaan, ondanks de nog strengere coronamaatregelen op dat moment. Ze kozen voor een huwelijk in intieme kring. Dat groot en uitbundig trouwfeest komt later nog wel.

Trouwfotograaf Erpe-Mere: getting ready foto’s bruid en bruidegom

Bij het uitstippelen van hun dagplanning kozen H&W er bewust voor om genoeg tijd te voorzien zodat ik als trouwfotograaf uit Erpe-Mere en omgeving bij beiden langs kon gaan ’s ochtends. Zo kon ik als huwelijksfotograaf getting ready foto’s nemen van zowel de bruid als de bruidegom. Als je het mij vraagt is dat een grote meerwaarde. Dat is namelijk een stukje van de dag dat je mist van elkaar en achteraf kan je dit moment beleven in je trouwalbum.

Niet alleen maak ik als trouw fotograaf foto’s wanneer het haar en de make-up van de bruid wordt gedaan. Ik maak ook enkele detail foto’s van de uitnodigingen en accessoires. En ja, als er honden deel uitmaken van je trouwdag, zet ik die ook graag op de foto!

Het haar en de make-up van de bruid werden trouwens verzorgd door de fantastische make-up artieste Eva van Beauty Bar. De bruid heeft een eigen bloemenzaak, Bukett, en verzorgde dus de  bloemen en het boeket zelf. De mama hielp haar dochter met het aantrekken van haar prachtige bohemian trouwjurk van het toonaangevend wereldwijd luxe bruidsmerk Pronovias die ze gekocht heeft bij bruidsboetiek Moderna in Schepdaal. Ze maken adembenemende trouwjurken voor modieuze bruiden zoals jij. Het kostuum van de bruidegom werd op maat gemaakt door Café Costume en paste perfect bij zijn trouwschoenen van het merk Ambiorix van bij de schoenenwinkel Moernaut in Dendermonde.

 

First looks met vader én bruidegom – trouwfotograaf Erpe-Mere

 

Als je first look hoort, denk je meteen aan een eerste ontmoeting met je bruidegom. Deze bruid koos ervoor om ook een first look te doen met haar vader, die onderaan de trap stond te wachten op zijn dochter. Ik moet je niet vertellen dat er hier al een traantje werd weggepinkt ????

Niet veel later kwam de bruidegom in een oldtimer Defender aan met de bruidskindjes om zijn bruid op te pikken. Het bruidspaar werd toegejuicht met een warm applaus wanneer de voordeur open ging.

Familiefoto’s maken

Na het wettelijk huwelijk te Erpe-Mere nodigde het bruidspaar alle aanwezigen uit voor een hapje en een drankje in het nabijgelegen Emotia, met zicht op de vijver van Steenberg. Dat was trouwens ook meteen de locatie waar we daarna familiefoto’s hebben genomen. Familiefoto’s hoeven niet altijd stijf en traditioneel te zijn, maar er mag ook plezier gemaakt worden. Hier liet ik bijvoorbeeld de hele familie van links naar rechts wiegen terwijl ze “vrolijke vrienden, dat zijn wij” zongen. Veel leuker dan die traditionele groepsfoto waar iedereen “spaghettiiiii” roept, toch?

 

Huwelijksreportage Den Dotter – trouwfotograaf Erpe-Mere

Daarna was het tijd om trouwfoto’s te nemen van het bruidspaar. Daarvoor trokken we naar een natuurdomein waar het koppel vaak gaat wandelen met hun honden, Den Dotter in Erpe-Mere. Geen stijf of geforceerd gedoe, maar gewoon wat quality time onder jullie twee. Even een momentje genieten samen, zonder al jullie gasten erbij. Zo vraag ik je als trouw fotograaf uit Erpe-Mere en omgeving zelden om recht in de camera te kijken, maar geef ik je subtiele aanwijzingen om spontaan en authentiek op de foto te staan. Deze aanpak werkt bij iedereen, ook bij wie van zichzelf vindt niet fotogeniek te zijn!  Ik maak niet alleen foto’s van jullie als bruidspaar maar breng ook de trouwringen (Goudsmidatelier Claessens Aalst) mooi in beeld. Zo heb je veel afwisseling in jullie fotogalerij. Neem zeker eens een kijkje in mijn portfolio voor meer voorbeelden van huwelijksreportages.

 

Tekst gaat verder onder de foto’s

Avondfeest Alix Gent

Tot slot ging het richting Alix. Om hun trouwdag af te sluiten had het koppel gekozen voor een intiem diner met hun beste familie en dichtste familie bij Alix in Gent. Een prachtige groene oase midden in de stad van Gent. Daar hebben we uiteraard ook nog wat foto’s genomen van het bruidspaar en hun vrienden.

Helaas was het door de coronamaatregelen op dat moment niet mogelijk om te feesten tot in de late uurtjes, dus mijn dag als huwelijksfotograaf uit Erpe-Mere en omgeving zat erop!

Wist je trouwens dat ik een magazine heb gemaakt waarin ik je inspiratie geef voor de trouw foto’s die absoluut niet mogen ontbreken in je trouwalbum? Download het nu gratis!