Fotoshoot hond en baas: kledijtips

Er staat een fotoshoot samen met je hond op de planning maar je weet niet zo goed wat aantrekken. Een van de meest voorkomende vragen gaat over de kledijkeuze bij een fotoshoot. Ik schreef al een blogpost over algemene kledijtips voor een fotoshoot, maar voor een fotoshoot van hond en baas zijn er toch een aantal extra dingen waar je rekening mee kan houden. Ik som het voor je op in deze blogpost zodat jij perfect weet wat je kan aantrekken voor je volgende fotosessie met je hond.

fotoshoot hond en baas

 

Fotoshoot hond en baas: denk aan de vachtkleur

Voor een fotoshoot van hond en baas is het voor je kledijkeuze belangrijk dat je ook rekening houdt met de vachtkleur van je hond. Draag kledij in kleuren die mooi contrasteren en tegelijk passen bij de kleur van de vacht van je hond. Heeft je hond bijvoorbeeld een witte vacht? Vermijd dan om tijdens je fotoreportage met je hond zelf wit te dragen. Anders veranderen jullie samen in een witte vlek. Het is veel mooier om bijvoorbeeld beige of grijs te dragen in dat geval. Zo kan je mooi aftekenen tegen de vacht van je hond.

Prachtige kleuren om te dragen tijdens je fotoshoot van hond en baas

In mijn eerdere blogpost over kledijtips tijdens een fotoshoot schreef ik al dat lichte, neutrale kleuren, aardetinten en zachte pastelkleuren de beste keuze zijn voor een fotoshoot en dat je moet wegblijven van flashy kleuren en drukke prints. Dat geldt ook voor een fotoshoot van hond en baas. Afhankelijk van de vachtkleur van je hond draag je het best volgende kleuren: gebroken wit, beige, taupe, terracotta, roestbruin, koper, zandkleur, kaki, grijs, zacht pastel roze. Denk hierbij aan de voorgaande tip, namelijk de vachtkleur van je hond.

Fotoshoot hond en baas: kledijtips in de praktijk

Ik wil je graag nog enkele concrete voorbeelden geven. Doe je een fotoshoot met je Weimaraner (grijze vachtkleur), dan is het heel mooi dat jij als baasje bijvoorbeeld gebroken wit, beige, taupe, terracotta, kaki of zacht pastel roze draagt. Doe je een fotoshoot met je Vizsla of Ridgeback (oranjeachtige vachtkleur) dan is de combinatie met taupe, terracotta, zandkleur ook heel mooi. Heeft je hond meerdere vachtkleuren? Denk bijvoorbeeld aan een Dalmatiër… Ook dan geldt dezelfde basisregel om een kleur te dragen die contrasteert met de kleur die het meest overheerst.

Broek, rok of jurk

Denk voor de keuze van je top of jurk aan de tips die ik net gegeven heb. Voor je broek of rok mag je een kleur kiezen uit het lijstje die contrasteert met je top. Dat mag ietsje donkerder zijn dan je top, maar kies niet voor zwart. Voorbeeld: beige top met een broek of rok in het grijs, kaki of pastel roze.

Jouw kledijkeuze gemaakt? Mooi, dan mag je nu hetzelfde doen voor je partner en/of kinderen die mee op de foto gaan met je hond. Zorg dat jullie outfits allemaal bij elkaar passen. Vermijd wel dat jullie allemaal exact dezelfde kleurencombinaties dragen.

De tekst gaat verder onder de foto.

fotoshoot hond en baas puppypakket

Fotoshoot hond en baas: halsband en leiband

Ook de keuze van de halsband en leiband van je hond is belangrijk als je hond tijdens de fotosessie niet los kan. Laat die flashy flexilijn thuis en kies voor een zachte neutrale kleur.

Graag meer inspiratie? Kijk dan zeker even op mijn instagrampagina.