Fotoshoot met hond: hoe gaat het in zijn werk?

fotoshoot met hond hondenfotograaf Aalst, Erpe-Mere

Je overweegt om een fotoshoot met je hond te boeken, maar vraagt je af hoe dat nu precies in zijn werk gaat. In deze blogpost vertel ik je alles over hoe een fotoshoot met hond in zijn werk gaat, zowel vooraf, tijdens als na de fotosessie met je hond.

Fotoshoot met hond: vooraf

Nadat je contact met me opgenomen hebt en we een datum hebben afgesproken voor je fotoshoot met hond, stuur ik je als mens en honden fotograaf een online vragenlijst door. Hoe gedetailleerder jij die als baasje invult, hoe beter ik jullie fotoshoot van hond en baasje kan voorbereiden. Zo kan de fotosessie heel optimaal en ontspannen verlopen. Daarnaast ben ik er als mens en hondenfotograaf ook van overtuigd dat ieder verhaal, iedere band tussen hond en mens uniek en speciaal is. Ik wil graag jullie verhaal ontdekken, zodat ik het kan weergeven in jullie mens- en hondenfoto’s.

Voor je fotoshoot met hond krijg je van mij als hondenfotograaf uit regio Aalst, Erpe-Mere ook nog kledijtips. Je kledij bepaalt namelijk mee het eindresultaat van de foto’s. Ik geef je ook nog enkele tips mee voor een ontspannen fotoshoot met je hond.

Lees hier of een fotoshoot met je hond iets voor jou is

(Tekst gaat verder onder de foto)

hondenfotograaf Aalst, hondenfotograaf Brussel, hondenfotograaf Gent, hondenfotograaf Antwerpen, hondenfotograaf België, honden fotograaf, fotoshoot hond, honden fotoshoot, hondenfotoshoot, fotoshoot met hond, fotoshoot hond en baas, fotoshoot met je hond, dierenfotograaf, dierenfotografie, dierenfotoshoot, fotoshoot mens en dier, fotoshoot mens en hond, mens en hondenfotograaf, puppyfotograaf, puppyfotografie, puppyfotoshoot, fotoshoot puppy, fotoshoot met huisdier, huisdierenfotograaf, huisdierenfotografie, fotograaf huisdier, fotograaf hond, fotograaf honden

Tijdens de fotosessie

Op de dag van de fotosessie met je hond ontmoeten we elkaar op het afgesproken tijdstip en plaats. Hierbij raad ik je aan om al ietsje vroeger aanwezig te zijn, zodat je hond de buurt al eens kan verkennen. Zo halen we de spanning van een nieuwe omgeving al wat weg. Belangrijk is wel dat je je hond niet totally loose laat gaan, zodat je hond niet hijgt en geen schuimbek heeft vlak voor de start van de fotosessie.

Meestal moeten we ook nog een eindje stappen naar de locatie van de fotoshoot. Dat is het ideale moment voor jouw hond om aan mij al wat te wennen. Ik ben per slot van rekening nog altijd een vreemde voor je hond. Als mens en hondenfotograaf weet ik hiermee perfect om te gaan en zal ik je hond respectvol benaderen. Als mens en hondenfotograaf vind ik het belangrijk om de signalen van je hond te kunnen lezen. Daarvoor volgde ik een workshop rond “De taal van de hond”.

Tijdens de fotosessie doen we alles op het tempo van je hond. We forceren niets en geven geen eindeloze bevelen, om ervoor te zorgen dat dit ook een fijne ervaring is voor je hond. Ik laat jullie tijdens de fotosessie met je hond niet aan je lot over, maar geef je aanwijzingen om ervoor te zorgen dat jullie unieke band tot uiting komt om vast te leggen op foto.

Fotoshoot met hond: achteraf

Na de fotosessie maak ik een selectie van de beste beelden en verzorg ik met uiterste nauwkeurigheid de nabewerking van je mens en hondenfoto’s. Daarbij controleer ik elke foto handmatig en zorg ik ervoor dat de belichting en de kleuren heel natuurlijk en realistisch zijn. Als we foto’s genomen hebben tijdens het gouden uurtje krijgen je foto’s een mooie warme gloed en een bohemian touch.

Belangrijk om erbij te vertellen is dat ik geen Photoshop-fan ben. Ik wil jou authentieke, natuurlijke en realistische beelden afleveren. Als jouw hond niet zonder leiband op de foto kan is het dus belangrijk om een halsband en leiband mee te brengen in neutrale kleuren.

Eens jouw foto’s met je hond klaar zijn, ontvang je van mij een online galerij met al je foto’s. Daaruit kan jij kiezen welke foto’s je graag wenst. Die kan je dan zonder logo in lage én hoge resolutie downloaden. Uiteraard is het ook mogelijk om fotoproducten van de beste en mooiste kwaliteit te bestellen. Bij fotoproducten die je als particulier kan bestellen is het namelijk mogelijk dat er automatisch nog wijzigingen aangebracht worden aan de kleuren. Zo zien je foto’s er niet meer hetzelfde uit als ik ze heb afgeleverd aan jou. Dat vind ik persoonlijk doodzonde, want je hebt nu juist geïnvesteerd in mooie foto’s samen met je hond.

Wil je graag een fotoshoot met hond boeken, nu je weet hoe een fotosessie samen met je hond eraan toe gaat? Neem dan contact op en geniet ondertussen van nog meer voorbeelden van foto’s met je hond op mijn portfoliopagina, facebook, instagram of pinterest pagina.

In de brochure vind je alle informatie over mijn werkwijze, tal van voorbeelden en de verschillende prijzen. Download de brochure voor een fotoshoot met je hond hier.