Mens en hondenfotograaf België : hartverwarmende hondenfoto’s

mens en hondenfotograaf belgie

Als mens en hondenfotograaf uit België heb ik het voorbije jaar 2022 heel wat honden samen met hun baasje mogen fotograferen. De redenen daarvoor waren heel divers…

Zo waren er bijvoorbeeld dogmoms die gewoon heel graag mooie foto’s met hun hond wilden. Ze vertelden me dat hun gsm vol staat met foto’s van hun hond of dog selfies. Een echt mooie professionele foto die ze konden uitvergroten en ophangen aan de muur ontbrak echter nog. Of een fotoshoot om een speciale mijlpaal in hun leven te vieren. Denk maar aan verloving, huwelijk, zwangerschap, pasgeboren baby,… Ze wilden namelijk graag hun hond hier integraal bij betrekken, omdat ze hun hond zien als een volwaardig lid van hun gezin. Er waren ook dogmoms die graag de verjaardag van hun hond op een speciale manier vierden en een honden cakesmash fotoshoot boekten. Het besef dat je misschien maar 14 (???) verjaardagen van je hond kan vieren, was voor hen reden genoeg om élke verjaardag memorabel te maken voor hun hond! Maar dan waren er helaas ook triestige redenen om een fotoshoot met je hond te boeken. Dogmoms die helaas heel erg slecht nieuws hadden gekregen bij de dierenarts. Plots beseften ze dat ze de fotoshoot die ze al jaren uitstelden nu maar beter snel konden doen. Voor het écht te laat zou zijn.

In deze blogpost geef ik je een idee wat je van mij als mens en hondenfotograaf uit België kan verwachten. Tot slot deel ik onderaan de blogpost ook nog graag met jullie een videoslideshow. Daarin toon ik je The Best of 2022 – hartverwarmende hondenfoto’s.

Het eerste contact met mens en hondenfotograaf Annelies uit België

Wanneer je contact met me opneemt als mens en hondenfotograaf uit België om een fotoshoot met je hond te boeken, dan wil ik graag wat meer te weten komen. Vertel me wat meer over het karakter van je hond. Wat zijn jouw precieze verwachtingen van foto’s met je hond? Op die manier kan ik een passende locatie voor de hondenfotoshoot voorstellen. De fotoshoot met je hond kan zowel bij je thuis, in de vertrouwde omgeving van je hond, plaatsvinden als buiten. Beide mogelijkheden leveren totaal verschillende beelden op. Als we foto’s bij je thuis nemen, zal je hond makkelijker in rust overgaa. Dat levert dan hartverwarmende knuffelfoto’s samen met je hond op. Buiten zijn de meeste honden veel actiever dan thuis. Dus dan is het tijd voor wat actie en plezier samen met het baasje. Als het weer dan ook nog eens meezit, heb je buiten ook nog kans op foto’s met een prachtige lichtinval, eventueel tijdens het gouden uurtje. Kan je niet kiezen tussen de twee? Dan kan je ook nog altijd een combinatie van de twee doen, en zowel binnen als buiten foto’s nemen van jou en je hond.

Wat kan je verwachten van een fotoshoot met je hond?

De fotoshoot met je hond verloopt volledig op het tempo van je hond. Op die manier kan zowel baasje als hond volledig ontspannen zijn voor de hondenfotoshoot.

Tijdens de fotoshoot met je hond focus ik mij als mens en hondenfotograaf op de band die je hebt met je hond, wat jullie band uniek maakt, … Ook details van je hond breng ik tijdens de fotoshoot in beeld. Denk maar aan die zachte puppybuik, een poot, die schattige ogen, de natte neus …  Hoewel mijn focus daar niet op ligt, kunnen we ook een paar portretfoto’s maken van je hond alleen indien je dit wenst.

Bij een fotoshoot met je hond bij mens en hondenfotograaf Annelies uit België krijg je als dogmom foto’s met je hondenkind vol plezier, gekke fratsen en hartverwarmende emoties. Foto’s die een lach op je gezicht toveren en je hart en ziel verwarmen wanneer je ernaar kijkt. Herinneringen om levenslang te koesteren. Foto’s die je wil uitvergroten en in je huis aan de muur wil ophangen. Beelden waarin je het karakter van je hond 100% herkent.

Waarom kiezen voor mens en hondenfotograaf Annelies ten opzichte van andere (honden)fotografen?

Akkoord, je kan bij iédere fotograaf je hond meenemen naar een fotoshoot die je boekt. Het verschil met een fotoshoot bij familiefotografen waar je hond welkom is en een mens-en-hondenfotoshoot bij Stories from the Heart Photography is dat je hond bij een fotoshoot voor hond en baas allesbehalve de rol zal krijgen van “accessoire”. Een mens- en hondenfotograaf doet er alles aan om te vermijden dat de hond, zeg maar, heel “bijkomstig” wordt in het verhaal van de foto’s. Familiefotografen leggen de focus in de eerste plaats op de mens zelf en de beleving van de mens. De hond is gewoon “aanwezig” tijdens de fotosessie. Snap je wat ik bedoel?

Bij een fotoshoot van hond en baas bij mens en honden fotograaf Annelies daarentegen ligt de focus net op de hond, op wat de hond wil geven tijdens de fotosessie. Ik geef je aanwijzingen, tips en ideeën over wat je samen met je hond kan doen om net die emotie en reactie uit te lokken die je in het dagelijkse leven ook zou krijgen als ik er niet bij zou zijn. Zo kan ik jullie band, precies zoals jullie zijn, vastleggen op foto.

Bovendien heb ik me verdiept in de taal van de honden door hierover workshops te volgen. Zo kan ik tijdens de fotosessie in het oog houden welke signalen je hond uitstuurt en mijn aanpak eventueel bijsturen. Zo blijft het voor je hond ook een toffe en ontspannen ervaring. Dat komt het resultaat alleen maar ten goede!

Vier bijzondere mijlpalen samen met je hond

Ook wanneer je een fotosessie plant om een mijlpaal uit je leven vast te leggen is het bijzonder om daar je hond bij te betrekken. Ten minste, als je net zoals ik vindt dat je hond integraal deel is van je gezin. Daarom wil je je hond ook volledig deel laten uitmaken van je fotoshoot, en niet gewoon als “aanwezig accessoire” op de foto zetten. Bovendien sta je hier misschien niet bij stil… Maar als jouw leven ingrijpend verandert (bijvoorbeeld door zwangerschap of de komst van je kindje), dan kan dit de persoonlijkheid van je hond ook veranderen. Je hond kan bijvoorbeeld meer beschermend worden of extra veel willen knuffelen. Je hond beleeft jouw mijlpaal ook op zijn eigen manier. Dat maakt het net zo mooi om jouw mijlpaal (en de reactie van jouw hond daarop) te laten vastleggen bij een mens- en hondenfotograaf.

Gespecialiseerd in foto’s samen met je hond

Last but not least is hondenfotografie een vak apart. Er komt fototechnisch heel wat bij kijken om een hond goed te kunnen fotograferen. Als fotograaf die gespecialiseerd is in foto’s samen met je hond zorg ik er niet alleen voor dat jij als baasje goed op de foto staat. Ik let daarnaast bijvoorbeeld ook specifiek op wat er technisch nodig is om de vachtkleur van jouw hond goed te laten uitkomen. Zo vermijd ik dat de details in de vacht van je hond verloren zouden gaan bij de nabewerking van je foto’s.

Heb je graag meer informatie over een fotoshoot samen met je hond? Die vind je op deze pagina: mens-en-hondenfotograaf.

Besef je ook dat je hondenkind je heel dierbaar is? Dat jullie unieke band het ook verdient om vereeuwigd te worden? Wil je jouw herinneringen voor het leven samen met je hond niet langer uitstellen? Neem dan hier contact met me op en boek jullie fotoshoot.

En voor nu … Geniet van de mooiste hartverwarmende hondenfoto’s van 2022…