Tips voor een ontspannen fotoshoot met je hond

ontspannen fotoshoot met je hond

Je wil graag een ontspannen fotoshoot met je hond, maar je weet niet hoe je je daarop het beste kan voorbereiden. Als hondenfotograaf kan ik je een aantal tips meegeven om je fotoshoot zo ontspannen mogelijk te laten verlopen. In deze blog zet ik de voornaamste tips voor jou op een rij.

ontspannen fotoshoot met je hond

Tip voor een ontspannen fotoshoot met je hond nr. 1: Laat je hond uit

Als eerste tip kan ik je meegeven dat je best een kwartiertje voor het afgesproken tijdstip naar de locatie komt. Laat je hond uit aan de leiband, zodat die kan snuffelen en eventueel zijn/haar behoefte kan doen. Het is ook zeker en vast belangrijk om je hond niet te laten rondcrossen vlak voor de shoot. Door de hond aan de lijn uit te laten voorafgaand aan de shoot zorg je ervoor dat je hond al wat van zijn energie kwijt is, maar niet totaly loose kan gaan. Als je je hond zou laten crossen om zijn energie volledig kwijt te kunnen riskeer je dat de hond in overdrive op de foto staat, eventueel zelfs met de tong al hijgend uit zijn (schuimende) bek. Niet echt een ideale start voor een ontspannen fotoshoot met je hond.

Kennismaking

De ene hond is de andere niet. De ene is enorm enthousiast om mij te zien alsof die mij al zijn hele leven kent, en de andere is eerder wat afwachtend. Ik wacht af wat de hond zelf aangeeft en laat de hond op zijn manier met mij kennismaken en me uitvoerig besnuffelen (want ja, er hangt een hondengeurtje aan mij ????).

Leiband en halsband

Belangrijk om te vermelden is dat ik geen halsbanden of leibanden weg photoshop. Kies daarom voor een halsband en leiband die je mooi genoeg vindt om zichtbaar te houden op de foto. Op plaatsen waar het kan, mag je ook je hond loslaten als jij als baas je daar comfortabel bij voelt.

Misschien heb je wel zin om voor deze speciale gelegenheid een nieuwe halsband en leiband aan te schaffen. Mijn favoriete adresjes als dog mom om een halsband aan te schaffen voor mijn honden zijn: Collart en Crea-LyMa.

Snoepjes of speeltjes

Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar vergeet niet om de favoriete snoepjes en/of speeltjes mee te brengen van je hond. Iets waarvoor je hond écht wil werken en waarmee je hem uitvoerig kan belonen tijdens de fotoshoot. Het moet per slot van rekening nog altijd leuk blijven voor je hond. Tijdens de shoot hou ik trouwens ook de lichaamstaal van je hond in het oog, om te zien of die het nog altijd leuk vindt of of hij even een time-out nodig heeft. Mijn doel is om de fotoshoot zo aangenaam en ontspannen mogelijk te maken voor je hond, maar uiteraard ook voor jou.

(tekst gaat verder onder de foto)

hondenfotograaf Aalst, hondenfotograaf Brussel, hondenfotograaf Gent, hondenfotograaf Antwerpen, hondenfotograaf België, honden fotograaf, fotoshoot hond, honden fotoshoot, hondenfotoshoot, fotoshoot met hond, fotoshoot hond en baas, fotoshoot met je hond, dierenfotograaf, dierenfotografie, dierenfotoshoot, fotoshoot mens en dier, fotoshoot mens en hond, mens en hondenfotograaf, puppyfotograaf, puppyfotografie, puppyfotoshoot, fotoshoot puppy, fotoshoot met huisdier, huisdierenfotograaf, huisdierenfotografie, fotograaf huisdier, fotograaf hond, fotograaf honden

Vraag zelf niet te veel van de hond om een ontspannen fotoshoot met je hond te kunnen hebben

Als er één grote fout is die ik vaak terug zie, is dat hondeneigenaren vanaf de eerste minuut van de fotoshoot de hond overweldigen met allerlei bevelen. Ik begrijp dat wel, want uiteraard wil je dat er een perfecte foto kan genomen worden. Waarom boek je anders een fotoshoot met je hond? Maar… Op de duur luistert de hond gewoon niet meer en dat is doodzonde, want dan is het eigenlijk al “te laat”. Daarom vraag ik om tijdens de fotoshoot zoveel mogelijk te zwijgen tegen je hond en enkel een bevel te geven wanneer dat écht nodig is.

Magische woorden, zinnen of geluiden

Ook bespreken we op voorhand of er bepaalde woorden, zinnen of geluiden zijn waarvan jij weet dat de hond daarop zal reageren. Wat ik dan van jou vraag is dat enkel ík die woorden, zinnen of geluiden gebruik om de aandacht van de hond te krijgen. Waarom? We willen allebei het liefst dat de hond recht in de camera kijkt op die momenten, en als jij die geluiden zou maken, kijkt de hond jouw richting uit en niet in de richting van de camera.

Let op je vingers

Je weet dat we bij een fotoshoot met je hond bij Stories from the Heart photography ook en vooral foto’s nemen van hond en baas. Ik kan je al één ding vertellen: er zal enorm veel geknuffeld worden met je hond. En bij dat knuffelen is het belangrijk dat je op je vingers let. Wat bedoel ik daarmee? Streel je hond met een vlakke hand, met uitgestrekte vingers, zo vermijden we dat je handen erop de foto uitzien als klauwen.

Breng extra kledij mee

Ik moet je niet vertellen dat de kans dat je vuil wordt tijdens een fotoshoot met je hond reëel is… Breng dus gerust verschillende outfits mee. Ook als je niet vuil wordt tijdens de fotoshoot is dit nog altijd mooi meegenomen, want zo breng je extra variatie in je beelden. Heb je graag wat kledijtips voor je fotoshoot met je hond? Lees dan zeker hier mijn blog over kledijtips voor een fotoshoot.

(tekst gaat verder onder de foto)

hondenfotograaf Aalst, hondenfotograaf Brussel, hondenfotograaf Gent, hondenfotograaf Antwerpen, hondenfotograaf België, honden fotograaf, fotoshoot hond, honden fotoshoot, hondenfotoshoot, fotoshoot met hond, fotoshoot hond en baas, fotoshoot met je hond, dierenfotograaf, dierenfotografie, dierenfotoshoot, fotoshoot mens en dier, fotoshoot mens en hond, mens en hondenfotograaf, puppyfotograaf, puppyfotografie, puppyfotoshoot, fotoshoot puppy, fotoshoot met huisdier, huisdierenfotograaf, huisdierenfotografie, fotograaf huisdier, fotograaf hond, fotograaf honden

Gouden tip voor een ontspannen fotoshoot met je hond: Blijf zelf kalm

Ik kan het niet genoeg zeggen. Blijf. Zelf. Kalm. tijdens je fotoshoot met je hond. Honden zijn heel gevoelige dieren en voelen maar al te goed aan hoe wij ons voelen. Als jij rust uitstraalt, zal je hond zich ook rustiger gedragen. Loop jij er bij als een kip zonder kop, omdat je gestrest bent om de perfecte foto’s van je hond te hebben, dan zal je hond juist ook veel meer stress ervaren, en misschien zenuwachtig worden, in overdrive gaan, minder luisteren,… En dat willen we niet voor een ontspannen fotoshoot met je hond. Dus relax, take it easy, en vertrouw me dat je sowieso mooie foto’s krijgt van jou en je hond. Just go with the flow, laat gebeuren wat gebeurt. Samen doen we er alles aan om een leuk moment te creëren voor jou en je hond, waarin jullie gewoon spontaan kunnen zijn. Alles mag, niets moet!

Fris de basiscommando’s nog eens op

Je weet het. Je hond hoeft absoluut geen trucjes te kennen om een fotoshoot bij mij te kunnen boeken. Zelfs geen basiscommando’s, zoals zit, lig en blijf. Maar in aanloop naar de fotoshoot is het goed om alle commando’s die je hond wél kent al eens op te frissen. Maak er ook hier een leuk spel van samen met je hond.

Mocht je nog vragen hebben over een fotoshoot samen met je hond, aarzel dan niet om me te contacteren. Ik help je graag alle twijfels weg te nemen, want geloof me! Echt iédere hond is welkom op een fotoshoot bij mij.

In deze brochure vind je alvast alle informatie over mijn werkwijze, voorbeeldfoto’s om bij weg te dromen en alle prijsinformatie. Download de brochure vrijblijvend hier.