Kledijtips newbornshoot

kledijtips newbornshoot

Je bent pas bevallen en wil graag mooie foto’s laten maken van je gezin en je pasgeboren baby, misschien zelfs met jullie hond(en) erbij! Maar je weet totaal niet welke kledij jij als mama en je partner, kinderen en baby het beste aantrekken voor jullie newborn shoot bij jullie thuis. In deze blog geef ik enkele kledijtips voor je newbornshoot bij fotograaf Annelies uit Aalst, tussen Gent en Brussel.

kledijtips newbornshoot

Kledijtips newbornshoot: basisregel

Als basisregel geldt: kies voor eenvoud en rust in de kledij.

Kies daarvoor qua kleuren voor lichte, warme kleuren, in aardse tinten. Denk daarbij aan: beige, zandkleur, taupe, terracotta, koper, roestbruin, kaki, lichtgrijs. Ook lichte pastelkleuren zijn heel mooi.

Laat ook kledijstukken met drukke motieven, schreeuwerige opdrukken of opvallende merklogo’s liever achterwege voor de newborn fotoshoot.

Houd deze basisregel telkens in het achterhoofd bij het lezen van de volgende tips.

Kledijtips voor de baby

Wat mooi staat bij je baby tijdens de newborn shoot is een body uit één stuk, of om een broekje en een truitje aan te trekken in twee kleuren die mooi met elkaar contrasteren. Denk maar een een donkergrijs broekje met een beige truitje bijvoorbeeld. Voor het onderstukje mag je een donkere kleur nemen. Voor het bovenstukje adviseer ik om de basisregel aan te houden van lichte kleuren, om het licht zo mooi mogelijk te laten weerkaatsen op dat schattige gezichtje.

Wat ook heel mooi is natuurlijk, is om een paar foto’s te nemen waarop je baby naakt is.

Uiteraard mag je tijdens de fotosessie een paar keer van kledij veranderen. Dat geldt trouwens niet alleen voor je baby, maar ook voor jou als mama, voor je partner en andere kids. Zelf breng ik ook wat leuke spulletjes mee van Yumi Baby.

kledijtips newbornshoot

Kledijtips voor mama

Als pas bevallen mama maak je je misschien nog het meest zorgen over hoe jij eruit zal zien op de foto. Geen zorgen. Laat me je nu al meteen geruststellen: het is mijn missie als newborn fotograaf om jou als mama flatterend op de foto te zetten en je goed in je vel te laten voelen.

Mijn kledijtip voor de mama’s is om een mooie wijdvallende jurk te dragen. Heb je die zelf niet? Ook geen probleem, ik heb een aantal jurken die ik gratis ter beschikking stel aan mijn klanten. Vraag me er gerust naar en ik breng ze met alle plezier mee naar jullie fotoshoot bij je thuis!

Kledijtips voor papa en de kids

Kies voor eenvoud en rust in de kledijkeuze voor papa en de kids. Leg ook eens alle kledij samen op het bed en check even of alle combinaties bij elkaar passen.

Extra: als de papa zich daar goed bij voelt, is het ook heel mooi om een aantal foto’s in bloot bovenlijf te nemen samen met de baby. Pure eenvoud!

Schoenen gaan uit

Tijdens een newborn shoot bij je thuis vind ik het fijn om de schoenen uit te laten. Ga blootvoets op de foto, of trek een mooi paar neutrale kousen aan. Waarom doe ik dit? Om de huiselijke sfeer in de foto 100% door te trekken.

Accessoires – ’t Zit ‘m in de details

Probeer eraan te denken om geen haarrekkertjes rond je pols te dragen, zodat die niet aftekenen op je huid. Denk er ook aan om bijvoorbeeld horloges op voorhand uit te doen en voor de papa’s is het ook belangrijk dat de broekzakken leeg zijn tijdens de fotoshoot. Sowieso check ik dit ook allemaal nog eens voor aanvang van de shoot.

Extra: huisdier mee op de foto tijdens de newborn shoot

Als je een huisdier hebt is het natuurlijk ook heel fijn om een paar newborn foto’s te hebben waar je hond of je kat mee op staat. Ook in dat geval heb ik nog een extra kledijtip. Kijk eens naar de kleur van de vacht van je huisdier. Zorg ervoor dat die exacte kleur niet terugkomt in jullie eigen kledijkeuze, maar kies eerder voor een kleur die er wat mee contrasteert. Zit er bijvoorbeeld wit in de vacht van je dier? Kies dan zelf niet voor wit, maar eerder voor beige, lichtgrijs, taupe, …newborn Aalst

Bij een newborn shoot komt natuurlijk heel wat meer te kijken dan enkel kledijtips. Daarom schreef ik een blog over hoe je kan voorbereiden op een newborn shoot. Lees hier de blog “Newbornshoot: hoe bereid je je voor?”

Heb je nog vragen of wens je graag een newborn fotoshoot in te plannen? Neem dan gerust contact met me op.