Newbornshoot: hoe bereid je je voor?

newbornshoot Aalst

Je hebt een newborn shoot bij je thuis gepland of je overweegt er een te boeken? Maar je weet niet precies hoe je je daarop het beste kan voorbereiden? In deze blog vertel ik je hoe je je het beste kan voorbereiden op je newbornshoot bij je thuis.

Zorg voor een aangename temperatuur tijdens je newbornshoot

Bedenk op voorhand eens waar we allemaal foto’s kunnen nemen bij je thuis. De slaapkamer, de kinderkamer, de woonkamer,… waar heb je een mooi plekje waar veel natuurlijke lichtinval is? Op die plekken raad ik je aan om voor een aangename kamertemperatuur te zorgen. Zo vergroot je de kans dat je kleintje doorslaapt tijdens de fotoshoot.

Beddengoed in lichte, neutrale kleuren

Over de slaapkamer gesproken… Newborn foto’s in jullie slaapkamer zijn heel cosy en gezellig. Voor het beste fotoresultaat raad ik je aan om het bed op te maken met wit, effen beddengoed. Dat zorgt niet alleen voor heel veel rust in jullie foto’s, het zorgt er ook voor dat het binnenvallende licht mooi reflecteert op jullie gezicht.

Opgeruimd staat netjes

Als het kan, probeer dan de ruimtes al wat op te ruimen. Zet een flesje water, een doos zakdoekjes, je boeken op het nachtkastje, … allemaal even uit het zicht. Ga nu niet als een gek beginnen opruimen voor ik aankom als newborn fotograaf bij je thuis. Voor we beginnen aan de fotoshoot kijk ik zelf ook nog even rond en zet ik “storende” elementen even aan de kant, weg uit het zicht.

De tekst gaat verder onder de foto.

newbornshoot Aalst

Kledijtips voor je newbornshoot

Om je op weg te helpen heb ik een blog geschreven over kledijtips voor je fotoshoot. Die kan je hier nalezen: Kledijtips newbornshoot

Leg wat spulletjes klaar

Spulletjes die veel voor jullie betekenen kunnen ook altijd mee op de foto tijdens een newborn shoot. Denk bijvoorbeeld aan een knuffel, geboortesuiker, een origineel kraamcadeau, … Zelf breng ik ook wat leuke spulletjes mee van Yumi Baby.

Op het ritme van je baby

Zit er niet mee in als jullie baby een lastig momentje heeft, we doen alles op het ritme van de baby! Heeft je baby een voedingsmomentje nodig? Of een badje om rustig te worden? Geen probleem. Wanneer ik een newbornshoot doe, heb ik die dag niets anders gepland. Zo kan ik alle tijd nemen die nodig is voor jullie newborn shoot bij je thuis.

Heb je nog vragen of wil je graag een newborn shoot inplannen? Neem dan vrijblijvend contact met me.