Tips voor een ontspannen fotoshoot op je trouwdag

ontspannen fotoshoot op je trouwdag

Het moment van je fotoshoot is aangebroken op je huwelijksdag… En jammer genoeg kijken heel wat bruidsparen op tegen dit moment… Omdat ze zich niet comfortabel voelen voor de lens, omdat ze zichzelf niet fotogeniek genoeg vinden,  omdat dit aanvoelt als een geforceerd moment…THINK AGAIN! Met deze tips zorg je gegarandeerd voor een ontspannen fotoshoot op je trouwdag.

Bespreek je verwachtingen en bezorgdheden op voorhand met je fotograaf

Ik zei het al… Veel bruidsparen kijken op tegen hun fotoshoot. Geldt dit ook voor jou? Dan is mijn eerste gouden tip: Bespreek dit met je fotograaf!

Voordat jullie grote dag is aangebroken heb je al een aantal gesprekken gehad met je fotograaf, om elkaar te leren kennen en om de dagplanning met elkaar te overlopen. Maar je kan die gesprekken ook zeker en vast benutten om tegen je fotograaf te zeggen dat je je onzeker of gestrest voelt rond het fotoshootmoment.

Wanneer mijn bruidsparen me daar eerlijk over aanspreken, dan kan ik hen al meteen gerust stellen. Het is absoluut niet mijn bedoeling om jullie in geforceerde poses te wringen tegen jullie goesting. Nee, ik wil dat je dit kan zien als een momentje weg van de stress en de massa, een momentje voor jullie twee, waarin jullie ten volle van elkaar kunnen genieten.

Heb je bepaalde verwachtingen? Bespreek ook die zeker en vast op voorhand met je fotograaf, zodat die daar rekening mee kan houden op de dag zelf.

Ik vraag altijd aan mijn koppels of ze bepaalde foto’s in gedachten hebben die ze absoluut heel graag willen op hun trouw (in de mate van het mogelijke natuurlijk ;-)). Daar maak ik dan een shootlijst van zodat ik dat absoluut niet vergeet op de dag zelf!

Mijn koppels mogen ook altijd een Pinterestbord doorsturen ter inspiratie. En wat blijkt vaak? De koppels die voor mij kiezen als huwelijksfotograaf hebben beelden in hun Pinterestbord staan die vol-le-dig aansluiten bij mijn fotografiestijl. Wanneer ik dat zie, kan ik hen dus 100% gerust stellen dat ik aan hun verwachtingen kan én zal voldoen!

Plan voldoende tijd in voor een ontspannen fotoshoot op je huwelijksdag

Om een ontspannen fotoshoot  op je trouwdag te kunnen hebben raad ik de bruidsparen altijd aan om voldoende tijd in te lassen hiervoor. Niets zo stresserend als van hier naar daar te moeten hollen om op tijd op je fotoshootlocatie te zijn én daarna op tijd aan te komen op de volgende bestemming.

Nee… Relax! Neem een uurtje tot anderhalf uurtje voor de fotoshoot en reken daarbij dan nog de verplaatsingstijd. Liever wat ruimer gerekend dan te krap… Het komt je ontspanningslevel alleen maar ten goede!

De ultieme tip voor een ontspannen fotoshoot op je trouw: Geniet van elkaar (en vergeet de fotograaf ;-))

En last but not least… Geniet van elkaar… Ik zei het al in mijn eerste tip. Geniet ervan dat je even weg bent uit de drukte. Onthaast… En vergeet de fotograaf 😉 Ga volledig in elkaar op en in het moment en ik sta klaar om jullie oprechte emoties vast te leggen.

Dat betekent niet dat ik jullie aan je lot ga overlaten tijdens de fotoshoot. Ik zal je aansturen waar ik kan, om jullie volledig te laten ontspannen en te genieten van elkaar!

Wil je wat voorbeelden zien van huwelijksfoto’s die ik genomen heb als huwelijksfotograaf Aalst? Bekijk dan zeker mijn portfolio of volg mijn instagrampagina.

Ben je gerustgesteld na het lezen van deze blog en ben je benieuwd naar wat ik voor jullie zou kunnen betekenen op jullie huwelijksdag als fotograaf? Neem dan contact op om je vrijblijvend kennismakingsgesprek aan te vragen.